Getafe s-a înţeles cu Guangzhou R&F în ceea ce priveşte plecarea lui Cosmin Contra în campionatul chinez.  Fostul tehnician al Petrolului va mai pregăti gruparea spaniolă doar la meciul cu Rayo Vallecano. La echipa chineză, Contra va primi 2,5 milioane de euro pe sezon, Guangzhou plătind alte 4 milioane de euro pentru rezilierea contractului tehnicianului român, scrie prosport.ro.

Meciul cu Rayo Vallecano este programat duminică (ora 13:00), în etapa a 17-a din Primera Division. În cei 4 milioane de euro intră şi transferul mijlocaşului Michel. ”Guangzhou nu l-a vrut neapărat pe Michel, ci pe Contra, dar Getafe avea nevoie de bani. O bună parte din cele 4 milioane de euro au fost plătite pentru dezlegarea lui Cosmin, oficialii chinezi l-au dorit mult pe Contra pentru că a demonstrat că poate crea o echipă puternică fără mari vedete”, a declarat pentru ProSport o sursă.

Contra a semnat un contract pe doi ani, cu posibilitate de prelungire pe încă un sezon. Salariul anual de 2,5 milioane de euro fără bonusuri îl transformă Contra în al patrulea cel mai bine plătit antrenor din România, după Cosmin Olăroiu (4 milioane de euro pe an), Mircea Lucescu (4 milioane de euro pe an) şi Laurenţiu Reghecampf (3 milioane de euro). Afacerea Contra i-a costat pe cei de la Guangzhou R&F aproape 12 milioane de euro, luând în considerare suma de transfer, salariile lui Contra şi al lui Michel, comisioanele plătite agenţilor plus salariul staff-ului antrenorului român. Din care vor face parte ibericii Angel Lopez Perez (secund şi la Getafe) şi Alberto Peribanez (preparator fizic la Petrolul), dar şi Marius Nicolae, fost manager sportiv la Petrolul, cel care se va ocupa de organizare, scouting şi partea sportivă, urmând să fie liantul dintre conducerea tehnică şi cea administrativă a clubului chinez. Oficial, Mario şi-a dat demisia de la Petrolul după demiterea lui Răzvan Lucescu, în semn de solidaritate cu fostul tehnician al lupilor.