Septuplul campion mondial la Formula 1, Michael Schumacher, grav rănit într-un accident de schi pe data de 29 decembrie 2013, împlineşte astăzi 46 de ani.

Fostul pilot ”plânge la auzul vocilor copiilor săi şi ale soţiei Corinna, începe să recunoască feţele, arătând că este viu şi înţelege”, conform unor informaţii apărute în Corriere della Serra, scrie Daily Mail.

”Schumi plânge atunci când îşi aude copiii, vocea soţiei, câinii. În tăcerea camerei, o lacrimă cade pe faţa lui slabă. Acolo este viaţă, este puterea unui om care ne mişcă pe toţi. Avem lacrimile lui, simţurile lui”, a scris jurnalistul Giorgio Terruzi în ziarul italian.

Michael Schumacher s-a născut pe data de 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen. El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit. Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanţă neegalată până acum.

Schumacher s-a retras prima dată din Formula 1 la finalul anului 2006, apoi a revenit în Marele Circ în 2010, atras de proiectul Mercedes, care cumpărase echipa Brawn GP. Însă în trei sezoane petrecute la Mercedes germanul nu a mai arătat forma care l-a ajutat să intre în posesia celor şapte titluri mondiale. Michael Schumacher nu a reuşit în această a doua etapă a carierei decât un loc 3, la Valencia, în 2012, şi patru clasări pe locul 4.

O revenire în competiţii a lui Schumacher ar fi trebuit să aibă loc în vara anului 2009, când germanul ajunsese la un acord cu Ferrari pentru a-i lua locul lui Felipe Massa în cursele rămase până la finalul sezonului, după ce pilotul brazilian a fost rănit grav într-un accident produs la MP al Ungariei. În final, Schumacher a revenit asupra acestei decizii, după ce medicii i-au recomandat să nu-şi reia activitatea, din cauza problemelor la gât.Michael Schumacher se lovise la gât în luna februarie 2009, după ce a căzut de pe motocicletă, pe un circuit din Spania. Atunci, el a fost victima unei fracturi la baza craniului. De asemenea, el a mai suferit fisuri la o vertebră şi la o coastă.

Michael Schumacher deţine şi alte recorduri după 19 ani în F1, în care a participat la 308 Mari Premii. Germanul, care a concurat pentru patru echipe în cariera sa, Jordan (1991), Benetton (1991-1995), Ferrari (1996-2006) şi Mercedes (2010-2012), este pilotul cu cele mai multe victorii în F1, 91, devansându-i pe francezul Alain Prost (51 de victorii) şi pe brazilianul Ayrton Senna (41 de victorii), şi cu cele mai multe succese într-un sezon, 13, la egalitate cu conaţionalul lui, Sebastian Vettel. Schumacher s-a clasat de 43 de ori pe locul secund şi de 21 de ori pe poziţia a treia a podiumului. El este pilotul cu cele mai multe starturi din pole position, 68, faţă de 65 reuşite de Senna şi 45 de Sebastian Vettel şi tot Schumacher are cele mai multe clasări pe podium în carieră, 155, la mare distanţă de Prost (106) şi de Senna (80).

Ca pilot, Schumacher a avut un singur accident serios. La 11 iulie 1999, campionul german a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu la piciorul drept, după ce monopostul Ferrari condus de el a părăsit pista şi a izbit puternic un zid de protecţie format din cauciucuri. El a lipsit atunci 98 de zile din F1, şase curse, revenind la ultimele două Grand Prix-uri ale sezonului.

Michael este căsătorit cu Corinna din 1995 şi au doi copii, Gina Maria (17 ani) şi Mick (15 ani). Familia Schumacher s-a stabilit în anul 2007, la Gland, Elveţia, o staţiune pe malul lacului Leman, în apropiere de Geneva. Averea lui Schumacher a fost estimată în 2010 la peste 600 de milioane de euro.

La 29 decembrie 2013, fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. El a fost transferat la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. Până la 16 iunie 2014, Schumacher a fost în comă. El a fost transferat la 18 iunie la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar la 9 septembrie a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland.

În 29 decembrie 2014, la un an de la accident, purtătoarea de cuvânt a lui Michael Schumacher, Sabine Kehm, a declarat că fostul pilot de Formula 1 face progrese corespunzătoare gravităţii situaţiei şi a reiterat faptul că germanul are de dus "o luptă grea".