Bine, nu doar suporterii au fost impresionaţi, ci şi jucătorii şi staff-ul galezilor. Fanii, însă, au avut povestea lor. Aşezaţi cuminţi în sectorul rezervat oaspeţilor, fără să fie înjuraţi sau ameninţaţi de cineva, suporterii lui Swansea s-au împărţit între mândria naţională ( au afişat doar steagurile Ţării Galilor, chiar dacă echipa joacă în prima ligă a Angliei) şi uluiala generată de atmosfera de pe Ilie Oană.

În primul rând, au apreciat faptul că echipa lor, Swansea, a fost aplaudată de tot stadionul în momentul în care fotbaliştii antrenaţi de Laudrup au ieşit la încălzire.

Apoi, toţi fanii galezi au ţinut să imortalizeze momentul în care suporterii Petrolului s-au manifestat în timpul imnului echipei, pentru ca, la final, galezii să-i aplaude şi ei, alături de ceilalţi spectatori, pe jucătorii Petrolului. Mai mult, înainte de a părăsi arena, fanii galezi au scandat şi ei, atât cât s-au priceput, Ole Ole, mulţumim, Petrolule!, chiar dacă nu ştiau ce strigă.

Oricum, parcursul european al Petrolului s-a încheiat într-o atmosferă absolut specială, cel mai mare câştig, în urma acestei campanii fiind acela că În Faroe, la Arnhem şi la Swansea oamenii au aflat despre Ploieşti şi ataşamentul fantastic al publicului pentru echipa locală. Parcursul Petrolului în Europa League a fost cea mai bună promovare a Ploieştiului, sportul fiind, încă o dată, un ambasador de prim rang pentru oraş.

Pentru asta, Petrolul şi fanii petrolişti merită respectul tuturor ploieştenilor!