Înainte de plecarea în vacanţă a jucătorilor, reprezentanţii clubului Petrolul au avut discuţii cu toţi cei cărora le expiră contractele la finalul campionatului, adică Alcenat, Teixeira, Albin, Pecanha şi Geraldo.

Conform unor informaţii din cadrul clubului, intenţia este, la acest moment, să se ajungă la o înţelegere cu toţi cei enumeraţi.

Mai mult decât atât, se pare că şi jucătorii au spus că îşi doresc să rămână, cu excepţia lui Jean Sony Alcenat, care intenţionează să facă faţă unei provocări într-un alt campionat. Deci nu în România, deci nu la Steaua.

Discuţiile vor fi reluate, cu cărţile pe faţă, începând cu data de 12 ianuarie, când fotbaliştii Petrolului vor începe programul de pregătire.

În orice caz, conform semnalelor care vin dinspre club, şansele ca Petrolul să-şi păstreze, în foarte mare măsură, lotul şi în retur sunt reale.

Şi chiar şi în situaţia în care nu toţi îşi vor prelungi contractul acum, un trofeu şi o calificare pentru a treia oară consecutiv în cupele europene reprezintă motive puternice pentru oricine.

Până la urmă, Petrolul este calificată în semifinalele Cupei României şi a terminat turul pe locul al treilea.