Arestarea patronului Daniel Capră a creat o stare de nelinişte privind viitorul echipei Petrolul. După câteva zile de buimăcire totală, se caută soluţii pentru a salva clubul aflat actualmente în derivă.

Cert este că, pe perioada în care acţionarul majoritar se află în arest, de administrarea clubului se va ocupa soţia lui Dan Capră, pe bază de împuternicire, susţin surse din apropierea Petrolului. Măsura a fost luată, evident, pentru a nu bloca activitatea echipei care mai are de susţinut trei meciuri până la pauza de iarnă şi, apoi, va trebui să efectueze şi cantonamentul.

Veştile care vin dinspre Petrolul sunt însă şi mai proaste. În afara problemelor sesizate de DIICOT în dosarul în care Capră a fost arestat, conturile societăţii sunt blocate pentru o datorie la ANAF, care datează de pe vremea fostei conduceri (tandemul Luca-Bercea), când organele de control au stabilit că bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale a fost fraudat cu o sumă de peste un milion de euro, prin nedeclararea unor impozite legate de salariile jucătorilor care evoluau atunci pentru Petrolul.

Aceleaşi surse au arătat însă că s-a discutat cu furnizorii de servicii şi că nu sunt probleme în a asigura deplasările şi cantonamentele echipei.

Toate speranţele financiare ale Petrolului sunt legate acum de perioada de iarnă, când clubul urmează să încaseze drepturile de televizare (aproximativ un milion şi jumătate de euro). De asemenea, devine foarte importantă politica de transferuri, prin care ar putea fi asigurate resursele financiare necesare plătii tuturor datoriilor, inclusiv restanţa la Societatea de Gospodărire Urbană Ploieşti în contul folosirii stadionului.

Foto: digisport.ro