Compania americană DC Comics a reclamat echipa de fotbal Valencia CF pentru că noul logo al spaniolilor seamănă cu sigla personajului fantastic Batman.

Publicaţia ”Plaza Deportiva” şi site-ul american ”Fox Soccer” au precizat că formaţia din Andaluzia şi compania americană DC Comics, creatorii Batman, sunt în mijlocul unei dispute legale. Motivul: faptul că noul logo al clubului spaniol seamănă prea mult cu arhicunoscuta siglă Batman.

Astfel, nord-americanii au depus o plângere la OHIC, organizaţia care reglementează mărcile înregistrate în Uniunea Europeană.

Cu toate că pare a fi acţiune de un ridicol kafkian, măsura judiciară luată de americani este mai ales o manifestare a ignoranţei pure.

Jucătorii echipei din Valencia, una dintre cele mai de succes din istoria fotbalului spaniol, sunt porecliţi ”liliecii”, însă înainte ca gruparea de fotbal, fondată în 18 martie 1919 (n.r. – DC Comics l-a inventat pe Batman în 1940), să adopte liliacul pe stemă, acesta era folosit de oraşul Valencia încă din anul 1238.

Atunci, Regele Aragonului a recucerit Valencia de la mauri, iar înainte de a intra în oraş, un liliac i s-a aşezat pe drapel. A fost un semn bun, iar lupta a fost câştigată. De atunci, liliacul a fost fost talismanul oraşului, fiind omniprezent în heraldica locului.

În ciuda acestor informaţii esenţiale, americanii de la DC Comics pot da în judecată şi echipele de fotbal din Albacete, Alcoyano sau Levante, care de asemenea au lilieci pe embleme, din aceleaşi motive ca Valencia. Mai mult, chiar şi FC Barcelona, în perioada 1899-1910, obişnuia să poarte un liliac deasupra stemei.

Rămâne de văzut cât de departe va merge acest caz, însă credem că super-eroul Batman nu are nicio şansă.

SURSA: http://greatnews.ro/