Pentru Gicu Grozav, transferul la Terek Groznîi este un eşec de proporţii.

Fotbalul cecen nu i-a priit deloc fostului petrolist, care, acum, se află la Alba Iulia, acasă, creşte găini şi se judecă cu Terek. Muntele de bani pe care stă patronul acestei grupări Ramzan Kadîrov (38 de ani) nu l-a ajutat cu nimic pe Grozav, care n-a mai jucat niciun meci în ultimele opt luni, scrie Libertatea. De altfel, fotbalistul cumpărat de ceceni pentru 2,1 milioane de euro are 158 de minute în şapte partide.

Impresarul său, Lucian Marinescu, spune însă că lucrurile se vor rezolva. ”Există un litigiu care se judecă la FIFA între jucător şi club, dar mai multe detalii nu pot da. Oricum, din ianuarie Gicu poate semna cu orice club, în baza certificatului provizoriu de muncă pe care i-l va elibera FIFA. Nimeni nu s-a gândit că va ieşi aşa”.

Gicu Grozav, fotbalist cu profil psihologic destul de firav, a avut nevoie de timp să se acomodeze până şi la Petrolul. Departe de casă, în Cecenia militarizată, i-a fost mult mai greu. Deşi, la club, fotbaliştii sunt trataţi regeşte de patronul care umblă la el cu un pistol din aur.

Andrei Mărgăritescu a povestit din experianţa trăită în 2008-2009: La ruşi am fost mercenar! La Terek erau foarte mulţi bani. O primă pentru o victorie acasă ajungea la 10.000 de dolari de om. Iar dacă îi plăcea patronului cum jucam, prima se tripla. Am luat bani şi la înfrângere! Kadîrov e puternic. E conducător adevărat, se vedea că ştie să se impună. Era şi foarte prietenos, mai ales că are puţin peste 30 de ani. Eram cazaţi într-o staţiune. L-am găsit pe-acolo pe Putin. Kadîrov e <copilul> lui. Nu ştiu dacă Ramzan era dictator. Eu n-am simţit asta. Într-adevăr, avea pistol la el, dar era unul din aur! Era mai mult, aşa, de impresie”, notează Libertatea.

Grozav avea un salariu de 500 de mii de euro pe an.