Îmboldit niţel, Toto Tamuz a declarat la Digisport: “Am auzit şi eu că Steaua se interesează de mine. M-au dorit acolo şi înainte de a veni la Petrolul, dar nu ne-am înţeles la contract. Ştiam de atunci că Steaua e un club mare, de tradiţie, dar ceea ce am văzut apoi când am ajuns în România e fantastic. N-aş fi crezut că e un club atât de mare”, a declarat golgheterul Petrolului. Chestionat pe tema posibilei mutări în Ghencea, Tamuz a spus: “Eu vă spun doar atât: în fotbal e posibil orice!”.

Trebuie ţinut cont însă că, pentru un jucător ca el, totul este simplu. Vine pentru bani, vrea să joace cât mai bine şi nu este deloc incredibil că şi-ar dori să plece dacă are o ofertă mai bună.

În trecut, s-ar fi dus la Steaua, dacă s-ar fi înţeles la bani. A venit la Petrolul, pentru că i-a convenit oferta şi a marcat până acum 10 goluri în campionat.

Este clar că declaraţia lui Toto Tamuz nu pică bine pentru fanii Petrolului. Atacantul n-a făcut-o însă intenţionat. Nu şi-a  dat seama că astfel de vorbe provoacă întotdeauna reacţii negative în rândul suporterilor petrolişti.

Dar, pe Toto Tamuz nu-l poate obliga nimeni  să nu vrea să plece la Steaua. Sau să rămână pe viaţă la Ploieşti.

Un singur amendament, însă: nu i-ar strica, dacă tot este aici şi îşi ia banii la timp, să ştie câte ceva despre Petrolul: despre suporteri, tradiţie, rezultate. Ar fi mirosit imediat capcana. Ca un lup.