Fotbaliştii Petrolului sunt chemaţi să susţină un nou examen dificil pe terenul Astrei Giurgiu. Adică exact al echipei patronate de Ioan Niculae, omul care declara că la Ploieşti nu se poate face performanţă, doar pentru că nu-i ieşiseră lui combinaţiile cu potentaţii administraţiei locale de atunci. Tot Niculae, se spune prin târg, ar fi vrut să ia terenul pe care se află acum stadionul Ilie Oană şi ar fi vrut să facă un mall, iar Petrolul să joace meciurile de acasă pe căzătura aia de stadion din 9 Mai. Şi tot el a dispus ca preţurile biletelor pentru fanii Petrolului să fie mărite, tocmai pentru a nu intra galeria petrolistă la meci. Mai nou, patronul Astrei l-a făcut praf pe Grozav, după meciul naţionalei, băgându-se în seamă ca musca-n c.... vacii! Ploieştenii nu uită asta, când este vorba despre fotbal. Şi, unii dintre ei, nu uită nici că au rămas fără serviciu când Niculae a închis rafinăria Astra!

Eu nu îmi amintesc să fi făcut băieţii ăştia de la Giurgiu un banner pe care să scrie: Mulţumim, Petrolul Ploieşti!, pentru că, dacă Astra se dă cu preşul prin Europa, meritul este al Petrolului, care a bătut CFR-ul în finala Cupei. E limpede, da?

Mâine seară, petroliştii, în special jucătorii, pentru că suporterii o vor face cu siguranţă, trebuie să arate echipei lui Isăilă ce înseamnă Petrolul. Ca grup, ca fotbal, ca reprezentare într-un oraş. Nu va fi uşor, Contra având dilemele lui în privinţa formulei de echipă pe care o va trimite pe teren. Mai ales în compartimentul ofensiv, acolo unde Dore ar putea apărea, din nou, ca titular, chiar dacă Abel Camara pare mai “pe picioare” decât longilinul congolez. Priso are şanse mari să prindă şi el un post de titular, ca şi Pablo De Lucas, neutilizat în meciul de la Swansea.

Astra are un parcurs perfect în campionat, dar îmi place să cred că nu a pierdut puncte pentru că nu a întlnit-o pe Petrolul până acum. Nici Petrolul nu a pierdut, în schimb ambele formaţii au fost învinse în Europa League, aşa că parcursul din campionat devine mult mai important pentru ele din acest moment. Dacă Petrolul va câştiga la Giurgiu, punctele acumulate ar aduce echipa lui Contra într-o postură favorabilă în clasament, mai ales că va urma o perioadă de întrerupere a campionatului, ceea ce presupune o pauză necesară pentru mulţi dintre fotbaliştii Petrolului.