Petrolul s-a impus cu scorul de 2-0 în meciul amical disputant sâmbătă, în compania echipei Oţelul Galaţi. Tehnicianul Gheorghe Mulţescu a rulat tot lotul disponibil, mai puţin portarul Peterson Pecanha. Tamuz, Mustivar, Marinescu, Teixeira şi Fanchone sunt accidentaţi sau în perioada de recuperare.

Primul gol al lupilor a fost înscris de Ipsa, în minutul 6, după o centrare trimisă de Filip în faţa porţii. În rest, galben-albaştrii şi-au creat câteva ocazii mari, în special în repriza secundă. Două dintre ele l-au avut în prim-plan pe Patrick N’Koyi. Prima dată, jucătorul sosit în liga a doua olandeză a şutat frumos, din colţul careului mare, cu efect, însă mingea a fost respinsă de portarul Abraham.

Cea de-a doua fază făcută practic de Pastorini, care a trimis o diagonală perfectă, a fost tratată cu nonşalanţă de N’Koyi. Acesta a preluat bine, dar a şutat modest, pe lângă poartă, singur cu Abraham.

Tot Patrick N’Koyi  a mai risipit câteva atacuri bune, confiscând mingea,  din dorinţa de a înscrie cu orice preţ . Până la urmă, a înscris George Mareş, în minutul 86, cu un şut puternic, din interiorul careului, după o pasă primită de la Astafei.

Pentru Petrolul, ca şi pentru Oţelul, de altfel, jocul de pregătire a fost binevenit. Rămâne ca Gheorghe Mulţescu să tragă noi concluzii. Sau să le păstreze pe cele vechi.

Petrolul – Oţelul Galaţi 2-0 (1-0)

Marcatori: Ipsa (6), Mareş (86)

Petrolul (prima repriză): Bolboaşă – Peteleu, Geraldo, Ipsa, Beţa – Filip, De Lucas – N’Koyi, Albin, Gallegos – Pastorini.

Petrolul (repriza a doua): Cobrea – Peteleu, Gerson, Satli, Beţa – Filip, Haddad, Pastorini – Gallegos (70 Astafei), Mareş, N’Koyi (80 Chiriţă).

Oţelul: Hotoboc – Milea, Leca, Mişelăricu, Cucu, Helder, Brigido, Popa, Stoian, Popescu, Cristea.  Au mai jucat: Abraham – Cojoc, Miron, Ilie, Jula, Bârlădeanu, Berti.