Gelu Preda este patron de club de fotbal. În Buzău. În liga a patra. FC Puieşti, proprietate personală, luptă la promovare cu Petrolul Berca. Meci direct, pe terenul din Puieşti. În prelungiri, patronul rupe o creangă şi-l altoieşte pe arbitrul de tuşă peste gard. Apoi, spre amuzamentul asistenţei, se apucă de glume: întinde o ţigară aprinsă către botul unei vaci. Liga2.ro scrie că patronul echipei FC Puieşti a încercat să ardă animalul cu ţigara.

Nu auzisem până acum de FC Puieşti şi, cu atât mai puţin, de Gelu Preda.

Îmi închipui că Gelu Preda este un dumnezeu al fotbalului la el în sat. N-ar fi asta o problemă aşa de mare, dacă n-ar fi, în acelaşi timp, şi un fel de dumnezeu al satului. Uitaţi-vă la fotografie! În planul secund, doi poliţişti, cel mai probabil cei care trebuia să asigure desfăşurarea partidei în condiţii de siguranţă (vezi lovirea arbitrului), rânjesc ca boii la gestul boului suprem care "se dă la glume" cu vaca.

Nu vă grăbiţi să râdeţi de buzoieni. Peste tot sunt proşti ca Gelu Preda. România a produs şi produce în continuare, la scară industrială, astfel de specimene. Şi în Prahova sunt destule exemple care te fac mereu să-ţi spui cu năduf: Uite cine a ajuns să aibă bani în România!

Vi s-a întâmplat să fiţi controlaţi la sânge în trafic de poliţişti, iar ei să-şi facă timp să salute şi să schimbe două vorbe cu un dubios care apoi pleacă în trombă în BMW-ul lui cu numere de Bulgaria? Mie, da, şi chiar în Buzău!

Să nu credeţi că au ceva buzoienii! Peste tot este aşa. Dacă nu fac parte din anturaj, unii dintre poliţiştii de la ţară (şi nu numai) sunt cel puţin îngăduitori cu alde Gelu Preda.

Cel mai grav simptom al bolii de care suferă ţara asta se vede în zâmbetul slugarnic al celor doi poliţişti. Se gudură ca două javre de pe stradă la picioarele celui care le mai dă mâncare, după care sar să muşte un bătrân pe bicicletă. Păi, dacă n-are vestă?!

Mai multe fotografii pe liga2.ro