Fotbaliştii de la Swansea au arătat, la meciul cu Petrolul, că sunt prea buni pentru a fi depăşiţi de gruparea ploieşteană. Cel mai uşor lucru, după un astfel de meci, este să-i faci praf pe învinşi. Nu e cazul, în ciuda scorului drastic. Şi nu este cazul pentru că, la rândul lor, jucătorii Petrolului au vrut, dar şi-au arătat şi limitele. Este drept, în faţa unui adversar net superior, la toate capitolele, mai puţin la acela al susţinerii din tribune. Asta pentru că fanii Petrolului s-au făcut auziţi pe Liberty Stadium aproape pe tot parcursul meciului, indiferent de scor.

Despre meci nu sunt foarte multe de spus, sau nu aş vrea să mai spun, după ce am suportat, cu stoicism, supliciul la care a fost supusă echipa ploieşteană. Cu un ritm de joc infernal, cu o calitate individuală de necontestat, dar şi cu un joc colectiv absolut impresionant, Swansea a câştigat clar şi meritat, chiar şi cu acest scor,  5-1. Şi, ca să respectăm adevărul, putea fi chiar mai rău.

Dar, acum, urmând exemplul suporterilor ploieşteni care au asistat la meci chiar la Swansea, petroliştii adevăraţi trebuie să fie lângă echipă, nu să o demoleze. Că au demolat-o destul oamenii lui Laudrup. Să nu ne minţim şi să privim realist lucrurile. Eşecul ăsta, chiar la scor, era de anticipat. Mai ales că primul gol al lor a picat repede. Încă de la tragerea la sorţi se ştia că doar o surpriză de proporţii putea schimba ceva. Iar pentru a produce surpriza ai nevoie de mult noroc. Nu de o minge deviată în poartă la prima ocazie mare a lor. Nu ştiu cum va gestiona, în nume personal, antrenorul Contra un astfel de eşec, el fiind pus destul de rar, până acum, în ipostaza de a pierde. Şi, oricum, nu la un astfel de scor. Dacă vreţi să vă amintiţi ceva de la meciul ăsta, cu siguranţă golul lui Gicu Grozav vă poate rezolva problema. După o nouă execuţie fabuloasă, zilele lui la Petrolul încep să fie numărate.

În sport, dacă nu eşti capabil să apreciezi faptul că, uneori, adversarul îţi este net superior, înseamnă că nu vei fi niciodată mare. Dacă accepţi, poţi fi campion, cândva.  

Şi când mă gândesc la faptul că, după tragerea la sorţi, unii mă întrebau: Cine e domnule, Swansea asta!

Swansea – Petrolul 5-1

Marcatori: Routledge (15, 25), Michu (22), Bony (57), Pozuelo (70)/Grozav (87).
 
Swansea: Vorm – Rangel, Flores, Williams (cpt) (71 Amat), Taylor – Pablo Hernandez, Shelvey (80 de Guzman), Britton, Routledge (60 Pozuelo) – Michu, Bony. Antrenor: Michael Laudrup.
 
Petrolul: Pecanha – Achim, Geraldo Alves, Benga, Guilherme – Hoban (46 Camara), Mustivar (cpt) – Boudjemaa (57 Priso), Teixeira, Grozav – Younes (57 Dore). Antrenor: Cosmin Contra.
 
Au arbitrat: Serghei Karasev - Tikhon Kalugin şi Anton Averyanov (toţi din Rusia).
Arbitru de rezervă: Maxim Layushkin (Rusia).