Petrolul a avut noroc la tragerea la sorţi pentru optimile Cupei României, fază care i-a rezervat o adversară din Liga a II-a şi încă una de mijlocul clasamentului.

Cu totul alta era situaţia dacă lupii dar fi jucat cu o echipă din prima ligă, la doar trei zile după jocul solicitant de la Giurgiu, cu Astra, în campionat.

Pentru Petrolul, partea cea mai grea este chiar deplasarea. Rapid CFR Suceava, organizatoarea meciului, a ales stadionul din Botoşani pentru disputarea acestuia.

Lupii au optat pentru varianta cea mai bună de transport: cu avionul, până la Iaşi, urmând ca distanţa de 120 de kilometri să fie acoperită cu autocarul.   

Conform fcpetrolul.ro, petroliştii vor decola miercuri, la ora 12.50, cu o cursă de linie. Ajunşi la Botoşani, ploieştenii se vor caza la hotelul Rapsodia, un stabiliment de 4 stele situat în centrul oraşului, locul unde vor beneficia de condiţii excelente de cazare, masă şi refacere, aşa cum se întâmplă la fiecare deplasare. După meciul de joi, galben-albaştrii vor mai rămâne încă o noapte la Botoşani, întoarcerea la Ploieşti urmând să se producă vineri, după prânz şi tot pe calea aerului, cu o cursă de linie care va pleca de la Iaşi la ora 14.20. Odată reveniţi acasă, elevii lui Mulţescu vor merge direct la Crângul lui Bot pentru un antrenament de refacere, după care vor intra în programul normal de pregătire al jocului de luni, cu Oţelul Galaţi, din etapa a 13-a a Ligii 1, se mai arată pe site-ul oficial al Petrolului.

Schimbări în lot

Având de-a face cu un adversar cu o cotă inferioară, tehnicianul Petrolului, Gigi Mulţescu, intenţionează să trimită în teren o parte din jucătorii mai puţin folosiţi.

Unul dintre cei vizaţi ar fi israelianul Shai Haddad, căruia i-a fost înregistrat contractul în cursul zilei de luni. De asemenea, ar fi cazul să beneficieze de mai multe minute şi Pastorini, cu condiţia să fie jucat vârf, postul pe care a evoluat în Uruguay. Dacă Mulţescu se va încăpăţâna să-l trimită în banda stângă sau, mai rău, să-l joace mijlocaş central (!), atunci ar fi mai bine să-l lase să plece acasă.

Cine este CFR Suceava

În ultimele două etape de campionat, Rapid CFR Suceava a obţinut două puncte importante din meciurile cu echipele de primele două locuri, Academica Argeş Piteşti, respectiv FC Voluntari. (1-1 şi 2-2). În ultimul joc, cel susţinut în deplasare cu Voluntari, golurile sucevenilor au fost marcate de Marinkovici (4) şi Sfrijan (87). Rapid CFR a condus din minutul 4 până în minutul 65, când gazdele au reuşit egalarea prin Voduţ. Sucevenii au preluat din nou conducerea, dar au primit din nou gol, în minutul 90.

Rapid CFR Suceava ocupă locul al cincilea în clasament, cu 15 puncte. Are o singură înfrângere în 10 etape, trei victorii şi şase rezultate de egalitate.