Primul set a fost un război al nervilor, pierdut de Simona, care a servit execrabil taman atunci când avea mai multă nevoie. Putea să se desprindă la 3-1, dar a ratat, pentru ca, apoi, în loc să facă 4-4 să cedeze şi scorul să ajungă la 3-5. Serena a câştigat primul set graţie serviciului mai bun, în ciuda numeroaselor duble greşeli pe care le-a făcut. Graţie greşelilor Simonei, însă, erorile serenei au căzut pe plan secund.

Cu un bilanţ de 47 de victorii şi doar 4 eşecuri atunci când a luat primul set, Williams avea nevoie doar de confirmarea acestei statistici.

O confirmare care a venit, logic, din momentul în care Serena a căpătat încredere în jocul său. A fost un set adjudecat de Williams cu 6-0, iar Simona a obţinut doar locul secund în Turneul Campioanelor. Oricum, din punct de vedere al fair play-ului, Simona a arătat că este campioană, nefiind de acord să o lase pe Williams acasă, din grupe, ci preferând să lupte cu ea până la capăt pentru supremaţie. În ciuda eşecului din finală, Halep a fost campioană, în felul ei. Şi nimeni nu are dreptul să o judece doar după impresia finală!