După ce interviul pe care Geraldo Alves l-a acordat ziarului Fanatik a creat vâlvă, mai ales din cauza plecărilor de jucători anunţate în iarnă, căpitanul Petrolului, însoţit de Pecanha, a ţinut să facă unele precizări la conferinţa de presă organizată de Petrolul.

”Îmi pare rău că am dat acel interviu, pentru că s-a înţeles greşit. Eu am spus că poate vor pleca jucători în iarnă, dar indiferent de ceea ce se întâmplă Petrolul este o echipă mare. Nu am dat eu nume sau un număr de jucători. Dar şi eu şi Pecanha suntem profesionişti şi ştim că e posibil să plece jucători. Să ştiţi că în Portugalia este o onoare pentru un club să vândă jucători. Înseamnă că vin bani la club. Aici, nu înţeleg de ce e lumea supărată ! Mai ales că echipa este unită, îşi face treaba. Avem salariile la zi, pot să vă demonstrez lucrul ăsta! Dacă nu luam banii, eu venem în faţa voastră să vă spun că nu e aşa!

E păcat că apar lucruri de genul ăsta înaintea unui meci important al Petrolului. Deja ne-am obişnuit! Cât despre suporteri, eu nu înţeleg de ce se strigă împotriva Ungariei, nu e normal. Avem şi noi mulţi jucători de culoare şi nu îmi place când se strigă împotriva unui popor sau a altuia! Am auzit că e înjurat şi preşedintele Capră, nu ştiu de ce! Eu ştiu doar că tot ce a promis jucătorilor a făcut. E păcat să nu fie unitate! Uite, fratele meu mă urmăreşte din Turcia, am prieteni în Portugalia care se uită la meciurile Petrolului şi toţi mi-au spus ce frumos e să joci cu un asemenea public! Suntem pe locul 3 , ne batem pentru titlu! Hai să vedem fotbalul ca o petrecere, nu ca un război! Nu e o chestiune de viaţă şi de moarte!”, a declarat Geraldo.

La rândul lui, Pecanha a anunţat că este o minciună faptul că nu i s-a făcut ofertă de prelungire a contractului cu Petrolul.”Cum a spus şi Geraldo, noi, jucătorii, suntem fericiţi la Petrolul. Avem o echipă bună, foarte bună, avem un public frumos, avem tot ce ne trebuie să facem performanţă. Mi s-a propus prelungirea şi pot să vă spun că mai avem doar câteva detalii până vom semna!”, a punctat şi Pecanha.