Petrolul va juca luni, la Giurgiu, împotriva Astrei, şi speră să obţină un rezultat pozitiv, mai ales că tradiţia întâlnirilor directe este favorabilă lupilor galbeni. Până atunci, însă, Astra joacă în seara asta la Glasgow, cu Celtic, în Europa League, iar meciul giurgiuvenilor cu scoţienii este important şi pentru Petrolul.

Dacă Astra, care a jucat foarte slab la Mediaş, în ultima etapă de campionat, va pierde şi cu Celtic, eventual la scor, atunci va exista o doză suplimentară de tensiune la echipa patronată de Niculae. Mai ales că patronul Astrei a fost, practice, desfiinţat de presa scoţiană şi va dori, evident, ca echipa lui să îi spele, oarecum, reputaţia.

Dacă Celtic va câştiga, este clar că la Astra vor urma momente neplăcute, care vor afecta atmosfera din lotul giurgiuvenilor.

În schimb, dacă Astra va face un meci bun diseară, fotbaliştii ei vor primi o infuzie de moral chiar înaintea derbiului cu Petrolul.

În mod normal, ca români, ar trebui să ţinem cu Astra, pentru a aduce puncte României. Asta, teoretic. Practic, însă, cine ţine cu Petrolul, probabil va ţine şi cu Celtic, oricât de corecţi vor fi unii care vor spune: “Să bată Astra diseară şi să-i batem noi luni!”. Mai există şi varianta să piardă Astra şi diseară şi luni!