Campionii au reuşit să-l legitimeze pe Jarvis Hayes, jucător cu peste de 400 de partide jucate, de-a lungul carierei, în NBA.

Fără îndoială, întreaga campanie de transferuri, cea mai importantă din campionatul românesc în acest sezon, înseamnă un efort financiar destul de mare. Cei de la Asesoft mizează însă pe o calificare în Top32, în EuroCup.

Iar de la Jarvis Hayes se aşteaptă o contribuţie importantă.  

“Americanul are 7 sezoane în NBA. Aruncând o privire succintă asupra CV-ului său, putem spune fără teama de a greşi că Hayes este cel mai sonor nume care a fost transferat vreodată de o echipă din România. 427 de prezenţe în liga profesionistă nord-americană de baschet, dintre care 115 ca titular, cu o medie de 8.3 puncte şi 3 recuperări, pe întâlnire, sunt cifrele care fac din american un jucător de clasă mondială, care ar fi putut juca şi în prezent în NBA, dacă s-ar fi ferit de accidentări. Cu medii impresionante la nivel de colegiu, la Western Carolina (1999-2000) şi Georgia Bulldogs (2001-2003), unde s-a numărat printre cei mai buni marcatori din SUA, Jarvis Hayes a fost draftat în prima rundă,alături de Lebron James, Dwayne Wade, Chris Bosh sau Carmelo Anthony cu a 10-a opţiune, de Washington Wizards (2003), formaţie pentru care a evoluat în următoarele 4 sezoane. Desele accidentări suferite la genunchi l-au scos treptat din ritm, Hayes pierzând din această cauză, în medie, peste 15 partide în fiecare ediţie. Pe 15 august 2007, americanul avea să treacă la Detroit Pistons, unde a evoluat în 82 de jocuri, fiind unul dintre jucătorii veniţi de pe bancă cu cel mai consistent aport ofensiv – 8.7 puncte, 3.6 recuperări în aproximativ 16 minute.

Între 2008-2010, Hayes a jucat pentru New Jersey Nets, ultima sa echipă din NBA înaintea mutării în Europa. A semnat întâi în Turcia, apoi în Rusia, la Samara, fiind coleg cu Dragan Labovic în sezonul în care Krasnye Krylia a câştigat Cupa! A mai petrecut un an în Israel, pentru ca apoi să semneze cu o echipă la care Cătălin Burlacu a scris istorie: Air Avellino! De asemenea, este a doua formaţie la care el şi Dee Brown au activat de-a lungul carierei, după Wizards, fără ca cei doi să fie colegi!

În Italia, Jarvis a jucat şi poziţia 3 şi poziţia 4, având medii de 9.4 puncte şi 3.6 recuperări în puternica ligă din ”Cizmă”. Interesant este că americanul este şi component al naţionalei Qatarului şi are în Atlanta o academie de baschet care îi poartă numele şi numărul pe care l-a folosit toată cariera şi pe care îl va purta şi la Ploieşti: 24!

Hayes a semnat un contract pentru perioada de Eurocup, acesta putând fi extins ulterior! Este de aşteptat ca noua extremă de forţă se debuteze miercuri, cu Rytas!”, se arată pe site-ul oficial al clubului ploieştean, www.csuasesoft.ro.