În doar două etape, cuantumul amenzilor primite de clubul Petrolul din partea Comisiei de Disciplină a ajuns la suma fabuloasă de 130.000 de lei, adică un miliard trei sute de milioane de lei vechi.

Clubul ploieştean a mai primit sancţiuni şi după jocurile cu Rapid, CFR Cluj sau Steaua, iar sumele nu sunt chiar uşor de suportat pentru o echipă căreia i-au fost tăiate fondurile de la municipalitate şi nu se află într-o situaţie financiară foarte bună, chiar dacă jucătorii sunt cu salariile la zi.

Numai din meciurile disputate de Petrolul în actualul sezon al Europa League, clubul trebuie să plătească în jur de 100.000 de euro!

Cât despre jocurile din campionatul intern, până la meciul cu Gaz Metan Mediaş, lupii adunaseră 150.000 de lei. Cu cei 70.000 pe care echipa ploieşteană va fi obligată să-i plătească pentru scandările xenofobe ale suporterilor la meciul cu Mediaş, cuantumul amenzilor ajunge la 220.000 de lei. Adică aproape 50.000 de euro.  

În total, în aproximativ  trei luni de la începerea competiţiilor, Petrolul are cam 150.000 de euro pe minus.

Bani cu care s-ar plăti, să zicem, salariile a doi jucători. Pe an!

Este drept că membrii comisiilor fotbalului românesc judecă la sânge când este vorba despre Petrolul.  În special, despre Petrolul! Dar nu este firesc nici să cazi mereu în plasa întinsă. Suporterii lupilor sunt singurii care trebuie să decidă dacă merită.