Ştie toată lumea zicala românescă: „Nu pleacă niciun câine de la măcelărie!”. Şi, din ce în ce mai mult, este evident că o ştiu şi cei din Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal. Ca un câine flămând, LPF s-a aciuat lângă măcelăria Petrolului. S-a prins că e rost de hrană şi nu vrea să mai plece. Partea cea mai delicată cu un astfel de câine, este că nu mai pleacă din zonă nici măcar după ce îl goneşti. Revine mereu, convins fiind că, mai devreme sau mai târziu, va mai primi ceva de mâncare. Mai ales că măcelăria asta a Petrolului este una care are activitate. Produce, nene, nu bate vântul prin ea! Problema este că lumea pare a fi mai preocupată de soarta câinelui, nu a măcelăriei, scăpând din vedere esenţialul: fără măcelărie, mor şi câinii de foame!

Hai să fim serioşi cu sancţiunile astea date Petrolului pe bandă rulantă pentru scandări xenofobe. E scandalos ce face LPF cu Petrolul!

Nu spun că trebuie să fim de acord cu manifestările xenofobe, dar trebuie foarte bine nuanţată chestiunea asta!

Este vorba despre spiritul unei naţiuni, până la urmă! Personal, mi s-ar părea chiar foarte ciudat ca, înaintea unui meci România – Ungaria, niciun suporter de fotbal din România să nu aibă nicio reacţie, ca şi când meciul s-ar juca în anonimat! Şi, să fim serioşi, vorbim despre fotbal, ce naiba! Nu poate fi public de teatru pe stadion.

Sigur, întotdeauna vor fi argumente care să susţină ideea că nimeni nu ar trebui să strige niciodată nimic împotriva Ungariei, atunci când vine pe un stadion. Dar prea suntem noi cei mai corecţi dintre corecţi. Şi la meciurile din Ungaria au fost scandări anti-România, dar forurile lor nu înglodează în datorii cluburile. Pentru că sunt ALE LOR!

Şi, LPF ştiind că Petrolul are o galerie care contează, care nu tace, care trăieşte, efectiv, prin fotbal, a zis că n-ar fi rău să stea cu ochii pe fanii Petrolului: „Sigur scandează ăia ceva şi le luăm banii!”. LPF ar fi trebuit să ia foc dacă petroliştii ar fi scandat împotriva României, nu împotriva Ungariei. Nu poţi da amenzi de ordinul sutelor de mii de lei unor oameni care sunt patrioţi, doar pentru că nu au ales cea mai bună metodă de a arăta acest lucru.   

LPF are prea mult ADN  de slugă ordinară în faţa unor legi făcute de alţii pentru alţii! Şi pare foarte flămândă de banii Petrolului, ca un câine care nu mai vrea să plece de la măcelărie.