Jucătorii Petrolului au filmat un videoclip în care spun NU RASIMULUI, în semn de solidaritate cu Wellington, dar şi din dorinţa de a trage un semnal de alarmă pentru prevenirea unor astfel de incidente nedorite pe stadioanele din România.

Petrolul este prima echipă din Liga 1 care ia atitudine, după ce jucătorul Concordiei Chiajna a fost victima unui act rasist.

Spre finalul jocului cu Rapid, pe fondul unor repetate scandări rasiste, unul dintre fanii giuleşteni a aruncat cu o coajă de banană spre fotbalistul formaţiei din Chiajna, brazilianul fiind vizibil afectat de cele întâmplate.

„Cu un lot format în majoritate din străini, printre ei şi mulţi jucători de culoare, Petrolul nu poate trece cu vederea episodul nefericit al cărui protagonist a fost Wellington Carlos da Silva şi a decis să îl susţină pe atacantul Concordiei. FC Petrolul ţine să precizeze că ar fi avut aceeaşi atitudine şi ar fi recurs la acelaşi mod de a protesta faţă de acest incident, indiferent despre ce fotbalist din România ar fi fost vorba sau de apartenenţa suporterului care a recurs la gestul incalificabil”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al Petrolului. 

Videoclipul filmat de fotbaliştii Petrolului poate fi vizionat  si AICI