Unul dintre cei doi uruguayeni pe care Petrolul i-a transferat în această vară este Rodrigo Pastorini. Un atacant care are foarte multă calitate tehnică, un fotbalist capabil să facă diferenţa. Are doar 24 de ani şi poate fi una dintre soluţiile de atac ale Petrolului, în momentul în care el va juca la potenţialul pe care-l are.

Rodrigo a fost jucătorul decisiv în prima parte a acestui an, la Montevideo Wanderers, echipa care a câştigat Clausura în campionatul din Uruguay. Pastorini a marcat 11 goluri şi a dat opt pase decisive, prestaţia lui fiind determinantă în performanţa realizată de Wanderers.

Ajuns în această toamnă la Petrolul, Pastorini a fost trecut pe linie moartă de Mulţescu. Încă de când a venit la echipă, antrenorul lupilor a dat senzaţia că are o adversitate greu de înţeles la adresa lui Pastorini şi Gallegos, în condiţiile în care cei doi sud-americani au abia o lună de când au ajuns în România şi nici nu au apucat să arate ceea ce ştiu.

Pe Gallegos nu l-am văzut jucând în acest an, dar pe Pastorini l-am urmărit de mai multe ori în meciurile pe care Wanderers le-a jucat în campionat. Este un fotbalist care, atunci când este folosit corect de antrenor, are un randament ofensiv foarte bun. Se demarcă foarte bine, marchează cu ambele picioare, unele execuţii fiind senzaţionale, are talie şi poate fi decisiv. Are şi momente când dispare din joc, dar are sclipiri care, de multe ori, decid rezultatul.

Aşa l-am văzut eu pe Pastorini, în acest an, la Montevideo Wanderers. Nu cred că a uitat cum se joacă fotbalul, din primăvară până acum. Aşa că ar merita mai multă atenţie din partea conducerii tehnice a Petrolului. Sunt de acord că, poate, nu s-a adaptat, încă. Dar să nu uităm că Alcenat, de exemplu, a avut nevoie de o perioadă lungă de adaptare şi, când a ajuns la nivelul său real, a devenit cel mai bun fundaş dreapta din România.

De când a venit Mulţescu, un antrenor care spune că îi place fotbalul ofensiv, nu a apelat la Pastorini deloc, în campionat. L-a folosit doar în meciul de cupă, cu Unirea Jucu, dar, din păcate pentru Mulţescu, dar şi pentru jucător, l-a folosit mijlocaş, nu atacant. Normal că nu a ieşit în evidenţă, că nu este obişnuit să joace acolo.

Pastorini, la adevăratul său nivel, nu poate fi decât un pariu câştigat pentru Petrolul!