Conducerea Clubului Sportiv Municipal Ploieşti a decis încheierea colaborării cu antrenorul Gheorghe Covaciu. Echipa de fete va fi pregătită de sârbul Goran Kurtes.

Încetarea colaborării cu Gheorghe Covaciu s-a produs pe cale amiabilă, părţile convenind şi asupra aspectelor financiare. Cert este că fostul tehnician nu este foarte nemulţumit, deşi pleacă după două victorii consecutive, precedate însă de şase înfrângeri la rând. Este drept că echipele întâlnite au fost dintre forţele campionatului, exceptând Râmnicu-Vâlcea. Iar Covaciu ne-a declarat că dacă ar fi ştiut dinainte programul Ligii Naţionale, nu ar fi venit la Ploieşti!

“Am prezentat un raport al activităţii în cadrul unei şedinţe cu conducerea clubului şi am hotărât, de comun acord, să reziliem contractul. Nu mi s-a reproşat nimic. Dacă era ceva de reproşat, o făceau înainte. A fost o serie cu meciuri aproape imposibil de câştigat şi, dacă ştiam dinainte, nu aş fi venit niciodată. Am încetat contractul pe cale amiabilă. Respect ploieştiul, clubul şi chiar o să ţin în continuare cu CSM Ploieşti, cu aceste fete, pentru că am trecut prin clipe grele împreună”, a declarat Gheorghe Covaciu pentru jurnalulph.ro.

Antrenor sârb la Ploieşti

De pregătirea echipei se ocupă, din acest moment, sârbul Goran Kurtes. Din staff-ul tehnic vor face parte antrenorul secund Daniel Gheorghe, antrenorul de portari Ciprian Emancipatu, precum şi preparatorul fizic Jovan Novakovic.

Kurtes şi Novakovic au participat la antrenamentele de luni. Preparatorul Jovan Novakovic a făcut o primă evaluare, începând cu măsurători specifice (înălţime, greutate, procentaj al masei musculare şi al grăsimii) şi încheind cu un Test Cooper ale cărui rezultate le va analiza în zilele următoare. La antrenament au participat 17 jucătoare. Elena Şerban a absentat motivat, fiind chemată la lotul naţional, iar Loredana Gărăcel este accidentată.

Conform csmploiesti.ro, Goran Kurtes are 46 de ani şi a antrenat ultima dată RK Jugovic Kac, formaţie clasată pe locul al 7-lea în Superliga de handbal masculin din Serbia. Are experienţă şi în handbalul feminin, antrenând inclusiv în România, în sezonul 2009-2010, pe Tomis Constanţa.

Preparatorul fizic Jovan Novakovic are 38 de ani şi a lucrat până acum doar cu echipe de handbal din Serbia, precum Radnicki Kragujevac, Max Sport Novi Pazar sau Novi Beograd.