Juan Angel Albin a fost indisponibil pentru Petrolul timp de 34 de zile. Suficient, însă, pentru a rata două dintre cele mai importante meciuri: cu CFR Cluj ( a fost accidentat în minutul 3 al acestei partide, fără ca arbitrul Colţescu să sancţioneze în vreun fel echipa ardeleană) şi cu Steaua. Lipsa lui Albin a însemnat mult pentru Petrolul şi nu întâmplător Mulţescu a declarat, după meciul cu Gaz Metan Mediaş, că regretă foarte mult că nu l-a avut pe Albin la meciul cu Steaua.

Sigur, dacă Albin ar fi jucat în acele meciuri nu înseamnă că Petrolul ar fi obţinut rezultate mai bune. Dar, cu siguranţă, erau mai multe şanse ca lucrurile să fi stat, cu adevărat, mai bine pentru petrolişti.

În minutul 62 al meciului cu Gaz Metan, Albin a revenit pe teren, în ovaţiile publicului ploieştean. Semn că revenirea lui a fost mult aşteptată. După intrarea lui, Mulţescu a revenit la sistemul 4-2-3-1, tocmai pentru a-i face loc uruguayanului pe postul lui favorit, în centrul liniei de trei din spatele vârfului împins. Şi Albin a schimbat jocul de atac al lupilor, un-doi-urile de efect, cu Teixeira şi cu De Lucas, pătrunderile individuale, duelurile aeriene câştigate şi şutul din prima pe care l-a expediat în minutul 69, mingea trimisă de el lovind bara fiind tot atâtea plusuri în evoluţia lui Albin, la revenirea în echipa ploieşteană.

Mulţescu ştie că are la îndemână un fotbalist de clasă şi va depinde doar de el să îi găsească locul cel mai potrivit în echipă, în noul sistem de joc.

Indiferent, însă, de poziţia pe care va juca Albin va aduce un plus de valoare în exprimarea ofensivă a Petrolului. Iar fanii Petrolului ştiu asta!