Campioana României la baschet masculin, CSU Asesoft Ploieşti, va evolua în viitorul sezon al Eurocup. Aceasta este a doua competiţie continentală, din punct de vedere valoric, după Euroleague.

Mărirea numărului de formaţii de la 32 la 48 a fost principalul argument pentru cooptarea formaţiei ploieştene între participante. Apoi, experienţa pe care gruparea antrenată de Arnautovic a acumulat-o în Eurochallenge, dar şi faptul că organizarea meciurilor “europene” a fost ireproşabilă au reprezentat alte bile albe trecute în contul Asesoftului atunci când forul care decide la nivel european a dat undă verde ploieştenilor.

 Dincolo de aceste aspecte, participarea într-o asemenea competiţie presupune un plus motivaţional pentru jucători, aceştia fiind conştienţi că evoluţiile bune în meciurile din această competiţie le poate creşte simţitor cota de piaţă.

Firesc ar fi ca meciurile din această competiţie să se dispute în sala Olimpia, din Ploieşti, dar nu există nicio certitudine că lucrările de renovare se vor finalize în timp util. Astfel încât oficialii grupării ploieştene au luat în calcul şi sala Dinamo, din Capitală, pentru disputarea meciurilor din viitorul sezon al Eurocup