Prezent la emisiunea „Pasul la ofsaid”, realizată de Cristi Anghelescu, antrenorul Petrolului, Gigi Mulţescu, a vorbit deschis despre ambiţiile lui la gruparea ploieşteană, dar şi despre perspectiva luptei pentru titlu.

„E clar că Petrolul poate lua titlu. Dar mai avem nevoie de întăriri. Nu pot să spun care sunt posturile deficitare în viziunea mea pentru că jucătorii vizaţi ar fi afectaţi. Dar sper să mai primim întăriri, dacă nu în pauza care vine după meciul cu Mediaş, măcar la iarnă. Aş prefera fotbalişti străini. Sunt mai ieftini şi au calitate. Jucătorii români care au calitate sunt foarte scumpi şi, oricum, sunt luaţi în acest moment. Am şi eu câteva variante, vom vedea!”, a punctat Mulţescu.

Tehnicianul lupilor a anunţat, de altfel, că echipa va intra, săptămâna viitoare, într-un cantonament la Crângul lui Bot, pentru a corecta unele aspecte pe care nu le consideră în regulă la echipă.

Întrebat despre situaţia celor doi uruguayeni care nu au făcut parte din lot la meciul cu Viitorul, Pastorini şi Gallegos, Mulţescu a spus că încă îi mai analizează şi că s-a înţeles greşit faptul că va renunţa la ei. „Scopul meu este să câştig jucătorii, nu să-i pierd!”, declaraţie care este cât se poate de logică.

Făcând o comparaţie cu precedentul mandat pe care l-a avut la Petrolul, Gigi Mulţescu a spus că atunci echipa era flămândă să se menţină în prima ligă, iar acum este flămândă de performanţă!

În fine, Mulţescu a recunoscut că sistemul lui favorit este 4-3-3, dar a precizat că trebuie să ai jucătorii potriviţi pentru un astfel de sistem.”Mie îmi place să joc 4-3-3, dar este nevoie de anumiţi jucători, anumite calităţi pentru sistemul ăsta. Sigur, însă, mă gândesc, totuşi, că Petrolul, cu ceea ce are acum în lot, poate juca 4-4-2. Voi vedea, în funcţie de forma sportivă a jucătorilor, de adversar”, a mai declarat Mulţescu.