Puţine sunt momentele în care sportul prahovean este reprezentat la cel mai înalt nivel. Simpla participare la un Campionat Mondial reprezintă o performanţă, iar Emilia Coman ştie cel mai bine acest lucru. Sportiva legitimată la CSM Ploieşti şi sprijinită de Jurnalul Prahovean şi Campion Broker nu a mers la Durban, în Africa de Sud, locul de desfăşurare a acestor mondiale, doar ca să vadă cum este! Ea a obţinut deja două victorii, cu reprezentantele SUA şi Uganda, a remizat de două ori cu adversarele din Africa de Sud şi Emiratele Arabe Unite şi a pierdut o singură partidă, în dauna celei mai bune sportive din China, la categoria 14 ani! Deja, evoluţia Emiliei la acest campionat este un convingătoare, înainte de disputarea ultimelor trei partide.

Emilia a avut şi o zi liberă, în care a făcut scuba diving la Park Acvatic Ushaka Marine World şi a avut timp pentru a asculta puţin folclor african.

Prezenţa Emiliei Coman la o astfel de competiţie înseamnă o reprezentare la cel mai înalt nivel şi pentru Ploieşti, oraşul care are toate motivele să se mândrească acum cu o astfel de sportivă.

După acest campionat, Emilia beneficiind de înţelegerea  profesori din Colegiul Al Ioan Cuza, îşi ia zborul împreună cu delegaţia Romaniei  spre o altă renumită capitală a şahului european Batumi- Georgia, unde se vor desfăşura între 18-29 octombrie  Campionatele Europene de Şah pentru Juniori.