Covorul de iarbă de pe Naţional Arena va  fi schimbat înaintea partidei România-Ungaria, din preliminariile Euro 2016, a anunţat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

"Stadionul aparţine primăriei şi este un grafic de lucrări. S-a achiziţionat acel sistem cu unde ultraviolete pentru a creşte durata de viaţă a gazonului. Şi gazonul va fi schimbat. Va fi un gazon foarte bun. Până la meciul cu Ungaria va fi schimbat, astea sunt informaţiile pe care le am", a declarat Burleanu.

Oficialii primăriei doreau achiziţionarea unui astfel de sistem de iluminare, dar şi al unuia de microclimat încă din 2011, când Arena Naţională a primit dreptul de organizare a finalei Ligii Europa din 2012.

Preşedintele FRF a afirmat că urma să aibă o întâlnire cu reprezentanţi ai suporterilor echipei naţionale pentru că există riscul ca în cazul unor incidente la partida cu Ungaria, naţionala României să dispute următorul meci de pe teren propriu, cel cu Irlanda de Nord, cu porţile închise: "Am o întâlnire cu suporterii echipei naţionale pentru că trebuie să pregătim meciul cu Ungaria, pentru că România se poate afla în situaţia ca la meciul următor să joace cu uşile înschise. Vedem ce dezavantaje îţi poate aduce o astfel de situaţie. Cred că nu avem nevoie de aşa ceva. Nu îmi asum că îi pot potoli, dar trebuie să ajungem la un consens. Şi suporterii suferă şi federaţia suferă atunci când joci cu porţile înschise".

Sursa: prosport