-         Domnule Dan Capră, îşi mai menţine Petrolul intenţia de a cumpăra stadionul Ilie Oană?

-         Eu mi-am exprimat clar intenţia prin acea scrisoare pe care am făcut-o, dar după reacţiile care au apărut, sincer să fiu, am şi uitat-o!

-         Adică aţi abandonat ideea?

-         Da. Pentru că lumea a înţeles greşit, se pare, ceea ce vroiam eu. E clar, am abandonat ideea!

-         Mai vine la Petrolul un fundaş, aşa cum aşteaptă toată lumea?

-         Îl aşteptăm de mult, dar probabil că va veni după data de 8 (n.n. – se încheie perioada de transferuri şi mai pot veni doar jucători liberi de contract), aşa cum s-a tot întâmplat. Eu pot doar să vă spun că şansele sunt destul de mari!

-         Cum se poate apăra Petrolul de arbitrajele nefavorabile?

-         Eu nu voi angaja niciodată la club oameni precum Zota sau Argăseală. Vreau ca Petrolul să rămână departe de aspectele astea. Am vorbit şi cu Răzvan şi el a precizat că va încerca să-i facă pe jucători să evite orice clinciuri cu arbitri. Pentru că, probabil, nu a fost cu CFR ultima dată când suntem dezavantajaţi.

-         Dincolo de ceea ce se întâmplă pe teren, care e situaţia lui Mutu la Petrolul în acest moment?

-         Faptul că apare destul de frecvent în tabloide nu este unul confortabil. Este chiar deranjant la un moment dat! Voi avea luni o altă discuţie cu el pe tema asta şi sper să înţeleagă. Din punct de vedere sportiv eu aşteptam mai mult de la Adi, dar sunt sigur că şi el e conştient de asta.  

-         Petrolul se poate bate la titlu anul acesta şi fără banii pe care i-ar fi luat de la UEFA, dacă se califica în grupele EL?

-         Da, asta e sigur. Nu pot să spun că nu erau foarte buni acei bani, dar asta nu înseamnă că nu ne batem la titlu. Cu trei victorii în următoarele trei meciuri, Petrolul poate reveni pe primul loc al clasamentului. O să vedeţi!

-         Următoarele trei meciuri sunt cu Pandurii, cu Steaua şi cu Viitorul.

-         Exact! Cu trei victorii în aceste jocuri revenim pe primul loc. Asta îmi doresc!

-         Dan Capră se teme mai mult de Steaua sau de Astra în lupta pentru titlu?

-         Nu mă tem decât de Steaua, pentru că are experienţă şi are susţinere din toate punctele de vedere, repet, din toate punctele de vedere. La Astra sunt jucători de valoare care cred eu că se automotivează!

-         La Astra se automotivează jucătorii, nu-i motivează banii lui Niculae?

-         Nu neapărat banii, eu ştiu că se automotivează indiferent de problemele care sunt la clubul lor.

-         Şi jucătorii Petrolului nu se automotivează?

-         Sincer, nu cred că se automotivează, atât timp cât, până astăzi, jucătorii Petrolului şi-au primit banii, mai puţin acele prime despre care ştie toată lumea.

-         Care este relaţia dintre Dan Capră şi Marius Nicolae?

-         Este o relaţie strict profesională. Nu suntem prieteni. Nu sunt prieten nici cu el şi cu niciun alt angajat, chiar dacă lumea crede altceva!

-         Şi, din punct de vedere profesional, sunteţi mulţumit de ceea ce a făcut Marius Nicolae la Petrolul?

-         Într-un procent destul de mare pot să spun că da! Are şi el greşelile lui, şi eu le am pe ale mele, e clar, dar una peste alta pot să spun că în procent foarte mare sunt mulţumit de ceea ce a făcut Mario. Poate lumea nu ştie, dar  el este omul care i-a adus la Petrolul pe Pecanha, Cobrea, Bolboaşă, Alcenat, Geraldo, Gerson, Satli, Fanchone, Teixeira, Priso, Nepomuceno,  Nkoyi, Albin, Pastorini şi Gallegos! Asta ca să vorbim despre lotul actual.

-         Mario l-a adus pe Albin, nu Cosmin Contra?

-         Nu, Mario l-a adus. El a avut ideea, el  l-a urmărit, el a discutat cu Albin să vină aici. Normal, a contat şi faptul că Albin a întrebat cine e antrenor şi când a aflat de Contra a fost un punct în plus! Dar Mario l-a adus pe Albin la Ploieşti!

-         Mario şi Hoban sunt certaţi în continuare?

-         Nici vorbă! Hai să lămurim şi asta! A fost ce a fost între ei la Zagreb, asta e clar, dar amândoi au depăşit momentul. A fost un incident, au trecut peste, dar unii au avut interes să-l amplifice, pentru a crea tensiune suplimentară. Probabil că era necesar un asemenea scandal înaintea meciului cu CFR care a fost cum a fost!

-         Oferta pentru Hoban din partea clubului Beer Sheva este reală?

-         Da! Există interes ca el să meargă acolo! Vom vedea! Eu, unul, nu aş fi de acord!

-         Vreţi să vindeţi Petrolul?

-         Nu există varianta asta! Dar m-aş bucura dacă ar veni un investitor puternic lângă mine, care să cumpere acţiuni la club. Unul serios, vorbesc. Pentru că au existat deja doi investitori străini care au vrut să vină la Petrolul, nişte neserioşi. Eu nu îmi bat joc de Petrolul, cum ar fi vrut ei!

-         Un mesaj pentru suporteri!

-         Să aibă încredere în jucători şi să-i susţină! Să ştiţi că băieţii au nevoie de asta!