Când Juan Angel Albin a venit la Petrolul am spus că la echipă a ajuns un fotbalist de clasă. Uruguayanul a confirmat, încă din primul sezon, dar şi în această ediţie de campionat.

Plecând de la această premisă şi ştiind ce valoare au fotbaliştii din această ţară care aleg să joace în Europa, este clar că mai mulţi conaţionali de-ai lui Albin la Petrolul nu pot fi decât un plus pentru echipă.

Rodrigo Pastorini (24 de ani) şi Sebastian Gallegos (22 de ani) sunt fotbaliştii care, foarte probabil, vor completa lotul Petrolului în zilele următoare. Ambii sunt jucători ofensivi, ca şi Albin, o tripletă alcătuită din aceşti fotbalişti având şi patina unicităţii în fotbalul românesc.

De remarcat faptul că toţi trei sunt impresariaţi de Daniel Fonseca, fostul mare atacant al naţionalei celeste. Şi, la ce fotbal a jucat Fonseca nu se poate să nu aibă ochiul format pentru identificarea talentelor.

Bun, mai există un impediment. Realizarea unei colonii uruguayene la Petrolul înseamnă o posibilă plecare a lui Mutu de la Petrolul. Pastorini şi Gallegos, jucători foarte buni şi tineri nu prea ar avea loc într-o echipă în care Mutu, cel puţin atât cât a evoluat, a fost senator de drept, indiferent dacă juca bine sau rău!

Puştii ăştia au o perspectivă mult mai interesantă de a creşte cu Albin lângă ei, decât cu Mutu! Şi, sincer, Petrolul cred că ar avea de câştigat!