În această seară, pe TVR 1, se va difuza cunoscuta creaţie a dramaturgiei româneşti „Fii cuminte, Cristofor !”. După seara de coşmar pe care a provocat-o pe ILIE OANĂ,  ar fi cazul că cineva din conducerea faimoasei Comisii Centrale a Arbitrilor să-i spună fluieraşului din Cetatea Banilor : fii cuminte, Colţescule ! Cuminte şi cu minte ! Iar microbiştilor să le ofere cât mai rar, dacă nu chiar deloc, ocazia de a-i mai vedea recitalurile horror. Idem pentru Radu Petrescu!

 Aseară, Colţescu ne-a arătat colţii şi ne-a pus la colţ! Cine sunteţi voi, găzarilor, de vă permiteţi să vizaţi înălţimile clasamentului? În min.3, glezna lui Albin este făcută praf, dar olteanul cu fluier nu dă nici măcar fault ! Fluieră finalul reprizei chiar când lupii aveau de executat o lovitură liberă periculoasă ! Îi dă galben lui Geraldo deşi căpitanul Petrolului îi ceruse lămuriri în mod cuviincios ! După care încep eliminările ! Cea a lui Texeira la o fază la care spiritul regulamentului a fost molestat ! Cea a lui Geraldo la un henţ neintenţionat! După care vine golul din ofsaid al lui Tade, la 24 de ore după ce maestrul Radu Petrescu îl iertase de eliminare pe stelistul Toşca, cel care îşi umpluse de sânge adversarul ! Finit coronat opus!

 Eliminarea lui Texeira îmi oferă certitudinea că maestrul COLŢESCU n-a citit ESPRIT DES LOIS, capodopera lui Montesquieu, în care iluministul francez explica diferenţa între literă şi spiritul legii : fiindcă legea interzicea condamnarea la moarte a unei fecioare, călăul o viola înaintea execuţiei.

Îmi aminteşte însă de recitalul COLŢESCULUI de anul trecut, de la VASLUI - STEAUA, şi de multe alte năzbâtii din lumea în care ne bântuie asemenea personaje. Fiind însă fair-play, nevrând să fac procese de intenţie şi crezând sincer în prezumţia de nevinovăţie, uit că la următorul meci vine Steaua pe ILIE OANA, iar porţile arenei e posibil să fie închise. Şi asta după trei meciuri catastrofale ale „marii campioane” ! HAI PETROLUL !