Spre deosebire de autorităţile locale, care mi se par nepregătite de evenimentul care va avea loc joi la Ploieşti, suporterii Petrolului ştiu ce înseamnă meciul cu Dinamo Zagreb, dar şi ce vrea să semnifice prezenţa fanilor croaţi în oraş.

În ziua meciului, joi, de la ora 18.00, fanii Petrolului şi-au stabilit locul de întâlnire la ceasul din centru oraşului, urmând ca, de aici, să plece grupaţi spre stadion.

Metoda este una cunoscută pentru petrolişti, înaintea fiecărui meci important fiind pusă în practică. Astfel, ploieştenii care iubesc Petrolul nu îşi modifică obiceiurile doar pentru că în oraş vor venii fanii lui Dinamo Zagreb. Este un fel de a arăta că petroliştii rămân stăpâni în oraş, indiferent de galeriile echipelor adverse care vin la Ploieşti.

Sigur, ceva mai problematic va fi modul în care forţele de ordine vor reuşi să ţină la distanţă suporterii celor două echipe.  

Jandarmii au anunţat că abia mâine vor comunica măsurile care se vor lua în perspectiva acestui joc, un pic cam târziu, mai ales că unii dintre fanii lui Dinamo Zagreb vor ajunge la Ploieşti încă de mâine seară, tocmai pentru a le oferi informaţii croaţilor care vor invada, joi, Ploieştiul.