Filipe Teixeira este cel mai important jucător al Petrolului în acest start de sezon. Fotbalistul care va împlini 34 de ani în luna octombrie a fost cu adevărat impresionant. Chiar dacă a ratat o parte a pregătirii din Slovenia, din cauza unei accidentări, Filipe a impresionat în startul sezonului. El a pasat decisv pentru Nepomuceno, în meciul tur cu Flamurtari, el a dat golulul care a liniştit spiritele la Vlore, în returul cu albanezii, şi tot el a decis prima victorie a Petrolului în campionat, la Braşov, după o cursă solitară. Tot Filipe a fost acela care a marcat primul pentru Petrolul la Plzen, la prima ocazie a Petrolului şi tot el a deschis balul şi la Iaşi.

Toate aceste reuşite vin după ce, în sezonul anterior, Teixeira a fost cel mai bun pasator decisiv al ploieştenilor.

Tehnica sa impresionantă, capacitatea de efort fantastică, polivalenţa lui şi clarviziunea sunt elementele care-l scot în prim-plan de fiecare dată.

Dintre toţi mijlocaşii Petrolului, el este singurul capabil să joace bine şi pe banda stângă, dar şi pe cea dreaptă, în spatele vârfului împins sau chiar la închidere. A evoluat, de altfel, pe toate aceste poziţii şi cu rezultate dintre cele mai bune.

În meciul de la Braşov a marcat din poziţie centrală, cu Flamurtari şi cu Viktoria Plzen a înscris din postura de mijlocaş stânga, iar cu Poli Iaşi a punctat din banda dreaptă.

Filipe este jucătorul care iese în evidenţă pe orice post joacă, evident, în linia mediană.

A devenit unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti ai Petrolului, dar niciodată nu a făcut tam-tam din asta. Un băiat educat, inteligent şi cu foarte mult bun simţ, mai rar la fotbaliştii de astăzi, Filipe este jucătorul momentului la Petrolul.

Iar dacă tricourile Petrolului ar putea fi cumpărate de către fani întocmai ca la cluburile mari din Vest, atunci, cu siguranţă, cel cu numărul 80 ar fi printre cele mai solicitate. Pe bună dreptate!