Pe tot parcursul activităţilor de presă pe care Petrolul le-a avut programate la Plzen, un lucru a fost cât se poate de evident: decenţa lui Răzvan Lucescu.

Antrenorul Petrolului a avut de fiecare dată o atitudine de profesionist şi în privinţa declaraţiilor, nu doar pe terenul de joc. Şi înainte de antrenamentul oficial, dar şi la conferinţa de presă de după partidă, Răzvan a rămas cu picioarele pe pământ. A evidenţiat calitatea adversarului pe care urma să-l întâlnească, iar după meci a menţinut aceeaşi linie, deşi ar fi putut să dea de pământ cu echipa căreia tocmai îi predase o lecţie.

În contrapartidă, cehii, antrenori, jucători şi ziarişti s-au sufocat cu propria suficienţă,  Uhrin fiind atât de penibil încât, după ce a luat în derâdere fotbalul românesc, înainte de meci, a considerat că echipa lui s-a bătut singură, de parcă nu văzuse ceea ce s-a întâmplat pe teren.

Am trăit, parcă, într-o piesă de teatru cu roluri schimbate, în care reprezentanţii Ploieştiului au predat şi o lecţie de civilizaţie, nu doar una de fotbal.

Nu-i bai, cehii rămân cu frumuseţea oraşului Plzen, care va fi capitală europeană în 2015.