Nu am crezut niciodată că Petrolul va face istorie în Cehia, în faţa vicecampioanei din această ţară.

 Petrolul a suferit doar în primele 20 de minute, pentru ca apoi să arunce pe gazonul impecabil al arenei din Plzen un fotbal european, în viteză şi cu execuţii de excepţie!

Trăirile, însă, în timpul meciului, au fost intense. În minutul 5, Hoban trimite direct la adversar, şansă bună pentru Viktoria, Horvath a fost blocat, însă.

Tamuz a primit cartonaşul galben pentru simulare, în minutul 10, decizia arbitrului fiind, însă, una corectă.

Ocazie mare de gol pentru Viktoria,în minutul 13: Geraldo a sărit greşit, sub traiectoria corectă, Bakos a scăpat singur cu Pecanha, dar portarul Petrolului a ajuns primul la minge şi a blocat.

În minutul 15, Pecanha scoate de sub bară o minge trimisă de Horvath direct din corner.

După toată această canonadă, Petrolul a dat lovitura: în minutul 20, după o lovitură liberă executată perfect de De Lucas, Teixeira a dejucat ieşirea la ofsaid a gazdelor şi a finalizat cu sânge rece, din colţul careului mic. 1-0 pentru lupi, iar galeria Petrolului a luat foc şi la propriu şi la figurat.

Cehii au replicat prin Kolar în minutul 32, dar şutul lui a fost prea slab pentru a-i pune probleme lui Pecanha.

În minutul 38, Mutu şutează fabulos de la 25de metri şi face linişte pe Doosan Arena. Doar pentru două minute, pentru că Pilar a prins un şut perfect, la colţul lung şi îl învinge pe Pecanha. 1-2 în minutul 40 şi meciul continuă să ardă!

Doar trei minute, însă. Tamuz stă pe picioare la un duel fizic, îi pasează lui Mutu, acesta inventează un exterior de senzaţie şi De Lucas, apărut perfect în centrul careului, marchează pentru 3-1. Viktoria e KO pe picioare!

Cehii au încercat să înceapă în forţă partea secundă, dar nu le-a ieşit. Petrolul a stat bine în defensivă, şi a replicat rapid, prin Alcenat, care l-a pus la încercare pe Kozacik, acesta respingând în faţă şutul din unghi al fundaşului dreapta petrolist.

Petrolul a arătat ca o mare echipă şi la contraatacul nimicitor din minutul 68. Teixeira a pasat decisiv pe culoar pentru Tamuz, care a tras din prima şi a dus scorul la 4-1 pentru ploieşteni.  Viktoria rămăsese doar cu numele la Plzen.

Personal, nu am mai văzut Petrolul niciodată jucând atât de bine, în deplasare, pe terenul unei asemenea formaţii. Cel mai bun meci de contraatac al lupilor a trimis Petrolul în playoff, iar Viktoria în ghearele deznădejdii. Poate pentru aroganţa nejustificată!

Aşii contraatacului au scris istorie pentru Ploieşti, nu pentru că Petrolul a ajuns în playoff-ul Europa League, ci pentru maniera în care a făcut-o. Cu un astfel de fotbal, chiar nu mai contează cu cine va juca Petrolul în faza următoare. Are şanse cu oricine.