Petrolul a efectuat antrenamentul oficial premergător partidei de mâine seară, cu Viktoria Plzen. Arena Doosan, locul în care se va disputa partida este una pe care respiri aer european, dar un pic prea tare pentru unii dintre cehi, aroganţi fără să fie cazul, doar graţie unui gol marcat în prelungirile meciului de la Ploieşti.

Lucescu şi Duşan Uhrin şi-au complimentat adversarii, cehul fiind arogant faţă de fotbalul românesc: ”Fotbalul românesc a fost pentru mine o experienţă care m-a făcut să antrenez astăzi aici, pe Viktoria! ”. Ironia nu a fost fină, ci bădărănescă, la un moment dat, dar scuzabilă prin faptul că Uhrin părea sigur de calificare. Ar fi bine pentru Petrolul să fie subestimată, dar cei mai mulţi dintre fotbaliştii Viktoriei nu sunt convinşi de calificare, ci, mai degrabă, îngrijoraţi.  

De partea cealaltă, Lucescu a fost relaxat în faţa presei, ca şi Ovidiu Hoban.

Antrenorul Petrolului a vorbit despre detaliile care vor face diferenţa în meciul de mâine, dar şi despre determinarea pe care o au fotbaliştii Petrolului, dispuşi să lupte eroic pentru calificare. Ovidiu Hoban a dat o palmă aroganţei cehilor, taman la finalul conferinţei de presă: ”Cred că Vitesse, anul trecut,  era un pic mai bună decât este Viktoria Plzen”. Nu le-a picat bine gazdelor, dar au meritat-o!

Mâine, pe teren, Petrolul trebuie să joace pentru fanii ei, să îşi respecte ambiţiile şi să arate că o calificare în playoff poate fi sărbătorită şi cu bere din Plzen!