Doar un sfert de oră de incendiu nimicitor a fost suficient la Ploieşti. Nici nu a trebuit mai mult, pentru că pagubele generate turiştilor din Botoşani au fost devastatoare. În lipsa găsirii unui spaţiu adecvat, FC Botoşani a încercat să se cazeze pe Ilie Oană. Moldovenii nu au luat în calcul faptul că în oraşul petrolului e riscant să stai în temperaturi ridicate şi s-au ales cu o daună totală. Petrolul a luat foc, a ars un sfert de oră şi a pârjolit Botoşaniul. Mutu, Albin şi Tamuz au suflat, pe rând, în focul iscat, dându-i dimensiuni impresionante.

Sub vâlvătaie, moldovenii s-au perpelit, au încercat să îşi pună un bandaj, graţie felcerului Batin, dar au încheiat experienţa de la Ploieşti primind o nouă sticlă incendiară, de la ”tancul petrolier” Tamuz.

Un meci jucat pe o temperatură infernală, Lucescu spunând la conferinţa de presă că a simţit că îi ia capul foc, la nivelul terenului, rezolvat rapid şi în stil de echipă mare de Petrolul. Care a găsit timp, între două jocuri cu Viktoria Plzen, şi să facă scor cu Botoşaniul. Pentru că Europa, mai devreme sau mai târziu îşi închide graniţele pentru Petrolul, în vreme ce Liga I abia şi le deschide. Asta ca să nu se mai întrebe unii şi alţii de ce nu a menajat Lucescu mai mulţi jucători.

Cu un moral foarte bun dat de acest joc, dar şi cu încredere, Petrolul va pleca la Plzen să se califice. Dar, şi dacă n-o va face, victoria cu Botoşaniul, obţinută la un scor clar, 4-1, va rămâne şi chiar va conta mai mult decât pare acum.