Comitetul de Urgenţă al FRF a modificat, în şedinţa de vineri, articolul 41 din Regulamentul Disciplinar, astfel încât suspendările cauzate de cartonaşele roşii să fie executate atât în meciurile din Cupa Ligii, cât şi în Supercupa României.

Noua formulare stabileşte că „Suspendarea persoanelor fizice, jucători sau oficiali (alta decât cea pentru cartonaşe galbene) se execută începând cu primul joc oficial, desfăşurat după luarea hotărârii, respectiv, după eliminarea din teren, în calcul intrând etapele de campionat, jocurile din Cupa României, Cupa Ligii şi Supercupa României, după caz", se arată în comunicatul FRF.

Comisia de Disciplină a FRF a respins memoriul celor de la FC Braşov, pe motiv că acesta a fost efectuat la pauza meciului şi nu înainte, aşa cum prevede regulamentul.

Cu toate acestea, Constantin Zotta, preşedintele executiv al FC Braşov a declarat : „Am retras memoriul formulat împotriva Petrolului deoarece contestaţia a fost făcută la pauza meciului şi nu la început, aşa cum stabileşte regulamentul. Însă nu îl puteam face la început deoarece ploieştenii nu l-ar mai fi folosit pe Pecanha. Aşteptăm ca LPF şi FRF să se autosesizeze în acest caz. Dacă nu o vor face, vom merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, să se decidă acolo cum este corect !”.