Petrolul a fost părtaşă, ieri seara, la un meci de factură europeană, nu doar ca titulatură. O partidă bună, cu ritm, cu ocazii, cu o atmosferă fantastică în tribune şi cu multă tensiune, în special din cauza rezultatului.

În fiecare joc de acest gen, evoluţia individuală a fotbaliştilor completează imaginea de ansamblu a jocului unei echipe, iar când punctele albe sunt mai multe decât bilele negre te poţi aştepta şi la un rezultat bun. Hai să vedem cu au evoluat petroliştii, post cu post.

Pecanha: a fost cel mai bun jucător al Petrolului, a dat siguranţă echipei, a avut intervenţii de mare portar. Nu are nicio vină la golul primit în minutul 91.

Alcenat: o primă repriză în care a fost mai ofensiv şi o parte secundă mai „potolită” pentru el. De pe partea lui a venit centrarea de la golul egalizator, dar el trebuie să fie dublat de Priso, care se rătăcise pe la mijlocul terenului, încurcându-l pe Hoban.

Geraldo: a avut o ezitare mare în prima parte a meciului, care putea duce la deschiderea scorului de către cehi. În rest, a evoluat în nota obişnuită, fără să impresioneze, însă.

Gerson: titularizarea lui a avut un scop clar, Lucescu ştiind că la nivelul taliei jucătorilor cehii sunt net superiori. A avut o intervenţie fantastică în prima parte a meciului, când a stat bine pe picioare la un duel unu la unu, evitând golul, dar a greşit în final, atât la ratarea lui Bakos, din minutul 90, cât şi la golul marcat de Kolar, în minutul 91. A fost un plus de experienţă pe care a dobândit-o, dar mai are de lucrat la poziţionare şi la concentrare.Prea crud pentru un astfel de meci.

Fanchone: a fost cel mai slab om al Petrolului în primele 30 de minute, greşind foarte mult, dar şi-a revenit în partea secundă. Au fost, însă, destule faze în care a fost prin poziţionat greşit.

De Lucas: a arătat, din nou, o capacitate de efort fantastică, a recuperat multe mingi, a jucat în nota lui.

Hoban: a fost pistonul care a legat de multe ori jocul echipei, a avut câteva tentative de a marca, fără succes, având şi ghinion, la faza din minutul 67, când şutul lui l-a nimerit în cap pe fundaşul Prochazka.

Nepomuceno: implicat în faza de atac în prima repriză, a avut o acţiune de toată frumuseţea în minutul 18, când a driblat trei adversari şi a tras cu stângul, mingea trecând peste poartă. A avut şi o ocazie imensă în minutul 45, când a tras pe lângă poartă, singur fiind la 6 metri. A cedat fizic încă de la începutul reprizei secunde. Are calităţi, dar trebuie să mai crească în valoare pentru a se integra în jocul echipei.

Albin: a vrut să facă multe, dar puţine mingi au ajuns la el, mai ales pentru că Petrolul a jucat în prima repriză cu mingi lungi, direct pe Tamuz. Chiar şi aşa, a câştigat mai toate duelurile aeriene în care a fost implicat, a avut o ocazie de gol, în minutul 15, când şi-a prelungit prea mult mingea, a încercat mereu să joace repede, vertical. S-a văzut, însă, că nu a fost folosit titular în ultimele patru meciuri, pierzând din ritmul pe care îl avea în returul campionatului trecut.

Teixeira: Nu a mai repetat evoluţiile bune din meciurile anterioare, dar era oarecum normal să se întâmple asta. A vrut să intre în combinaţii, nu i-au ieşit pasele, dar a muncit mult.

Tamuz: a hărţuit în permanenţă defensiva cehilor, a încercat să joace rolul de pivot pe faza de atac, dar a avut probleme mari cu masivii fundaşi centrali ai Viktoriei. A avut două ocazii imense, una în finalul primei reprize, după o deviere a lui Albin, şi una în minutul 78, când a tras la poartă în loc să-i pasesze lui Mutu, aflat în poziţie ideală. Încă mai are  lacune de ordin fizic.

Mutu: a intrat în meci cu o presiune uriaşă, a greşit în primele 10 minute, dar şi-a revenit şi a marcat un gol de mare jucător: a evitat, inteligent, din preluare un adversar şi a tras perfect, cu stângul, la colţul lung, aruncând în aer tribunele de pe Ilie Oană. Reuşita aceasta poate fi una care să-l descătuşeze şi atunci Mutu ar putea fi un marcator important al Petrolului. La capitolul mentalitate stă foarte bine, mai trebuie să îşi revizuiască execuţiile!

Priso: a intrat în locul lui Nepomuceno, a adus prospeţime pe flancul drept, în prima fază, dar nu a reuşit să blocheze cea mai importantă minge, la mijlocul terenului, în faza care a precedat golul cehilor.