Dubla confruntare dintre Petrolul Ploieşti şi Viktoria Plzen contează foarte mult în disputa indirectă pentru coeficientul UEFA pentru România şi Cehia.

În acest moment, Cehia se află pe poziţia a 15 în ierarhia acestui clasament, ultima care asigură participarea a două echipe în Liga Campionilor. România este imediat în spatele cehilor, iar dublele Petrolul – Plzen şi Astra – Liberec pot influenţa foarte mult acest coeficient.

Sigur, pentru Petrolul va conta foarte mult să obţină calificarea din această dublă, dar va fi important şi să câştige puncte pentru coeficientul UEFA. Şi sunt argumente pentru ca echipa antrenată de Lucescu să obţină un bilanţ bun în această dublă!

Petrolul a avut şi în sezonul trecut al Europa League, un bilanţ foarte bun din această perspectivă, a coeficientului UEFA. Petroliştii au jucat şase meciuri, au câştigat patru, au remizat o dată şi au pierdut un singur meci, cu Swansea.

De altfel, în playoff-ul Europa League, chiar dacă nu a obţinut calificarea, Petrolul a adus trei puncte României, după ce a învins Swansea la Ploieşti. În schimb, Steaua, de exemplu, a adus doar două puncte, în aceeaşi fază a competiţiei, din două remize cu Legia Varşovia.

Toate aceste elemente sunt, cu siguranţă, mai atractive pentru fanii Petrolului decât pentru echipă, jucătorii şi antrenorii vizând doar calificarea. Dacă vor fi şi puncte multe, cu atât mai bine.