Petrolul va debuta în noua ediţie de campionat în această seară, de la ora 21.00, pe terenul lui FC Braşov. Adică pe terenul formaţiei care a reuşit, în sezonul anterior, să iasă neînvinsă din dubla cu Petrolul, remizând de două ori.

Acum, Petrolul vrea să pună lucrurile la punct încă din start şi să ia trei puncte de sub Tâmpa, mai ales că are toate argumentele pentru a face asta. Orice alt rezultat în afara victoriei poate fi considerat nefavorabil pentru o echipă care vrea titlul.

Antrenorul gazdelor, Cornel Ţălnar, a punctat în presa braşoveană că speră ca FC Braşov să profite de problemele din defensive ploieştenilor, chiar dacă a scos în evidenţă dificultatea partidei şi valoarea petroliştilor. La cest joc, FC Braşov nu va conta pe Cristea, Grigorie şi Madeira, accidentaţi.

De partea cealaltă, Răzvan Lucescu are un singur gând: trei puncte. Este de aşteptat ca Albin să apară printre titulari, iar Gevaro să fie rezervă. Interesant va fi de văzut dacă Hoban va reveni în linia de fundaşi centrali, alături de Geraldo, după ce a jucat în ultimele două partide ca mijlocaş defensiv.

Preţul mare al biletelor, 25 de lei, a generat discuţii şi în rândul fanilor braşoveni, aceştia luandu-l în collimator pe Constantin Zotta, considerat principalul responsabil pentru asta.

Petrolul va avea foarte mulţi fani în tribune, cel puţin 1000 de ploieşteni anunţându-şi intenţia de a asista, pe stadionul Tineretului, la debutul Petrolului în acest campionat.