Campionatul Naţional de  Viteză în Coastă de la Sinaia a ajuns la final. Sute  de turişti au asistat duminică, sub un soare arzător, la cele două manşte de concurs ale celei de-a VI-a ediţii a Trofeului Sinaia.

La categoria Open, Hora Lucien, câştigătorul de anul trecut al competiţiei,  şi-a revendicat şi anul acesta poziţia fruntaşă cu timpul 1.55,384. Pe locul doi, la aceeaşi categorie s-a clasat pilotul cu numărul 119, Ionescu Cristea Horaţiu care a concurat la volanul unui Ferrari 458, iar pe locul al III-lea Răduţ Lucian, la volanului unui Mitsubishi Lancer Evo VIII. Dacă va câştiga şi anul viitor, obţinând astfel premiul I pentru trei ani consecutiv, Lucien Hora va primi Trofeul Sinaia.

Dintre cele patru echipe, ACM Sport Reşita a obţinut cei mai buni timpi. Componenţa echipei a fost: Ionescu Cristea Horaţiu, Pădurean Mircea, Zaberca Ovidiu şi Battocchi Armando. Vlad Oprea, Primarul oraşului Sinaia a obţinut, la volanul maşinii sale Mitsubishi Evo VI cel mai bun timp al sau, din cele cinci ediţii: 2.21,125, clasându-se astfel pe poziţia 54.

Deşi au existat câteva incidente pe traseul de viteză, după ce o maşină s-a răsturnat, din cauza unei greşeli de pilotaj, iar alţii piloţi şi-au rupt câteva roţi pe traseu, organizatorii spun că a fost o etapă frumoasă care s-a desfăşurat foarte bine cu un traseu interesant şi solicitant pentru cei 81 de piloţi.

 „Am avut parte de o etapă spectaculoasă, cu vreme bună azi şi mai capricioasă ieri, piloţi pregătiţi, o ediţie fără incidente majore. Mulţumesc tuturor participanţilor şi echipei din spate, am avut o colaborare foarte bună cu organziatorii, voluntarii şi forţele de ordine. Să ne vedem şi anul viitor!”, a declarat  Calangea Florin, director sportiv delegat al FRAS.

Competiţia automobilistică a fost vizată de 17 oficiali ai FRAS şi 25 de arbitrii, dintre care 19 în post, plus şi 6 in parcul de asistenţă tehnică. Pe traseu au fost prezente ambulanţe, maşini de pompieri şi platforme.