În urmă cu câteva zile, presa sportivă din România specula asupra interesului pe care Petrolul l-ar avea faţă de internaţionalul român Ciprian Marica, pe care l-ar fi dorit în lotul galben-albastru. Problema a fost lămurită de Răzvan Lucescu care a declarat într-o conferinţă de presă că acest lucru este exclus datorită pretenţiilor financiare ale lui Marica, vârful de atac al naţionalei fiind interesat de un contract în străinatate, cu o sumă de şapte cifre.

Cele spuse de Lucescu s-au adeverit, oficialii clubului Konyaspor din Turcia comunicând ieri că au ajuns la un acord cu Ciprian Marica, pe doi ani, românul urmând să câştige anual câte 1,75 milioane de euro! „Transferul lui Marica s-a realizat. Ne-am înţeles în privinţa termenilor. Dacă nu va interveni ceva, îl aşteptăm în această seară la Konya. Ne-am înţeles cu atacantul român pe doi ani. Marica este un jucător cu o carieră bogată. Este atacantul naţionalei României. El a jucat înainte în aceeaşi echipă cu (Alexander) Hleb şi Hleb a avut o influenţă în realizarea transferului“ a spus Selcuk Aksoy, responsabil al secţiei de fotbal a clubului Torku Konyaspor.

Transferul lui Marica la echipa turcă a născut regrete şi din partea lui Cosmin Contra, fostul antrenor al Petrolului, actualmente antrenor al echipei Getafe, la care a evoluat sezonul trecut internaţionalul român. „Eu mi l-am dorit la Getafe, dar dacă nu s-a ajuns la nicio înţelegere, asta e... bine că a semnat cu o echipă, că şi-a găsit, asta e cel mai important. E alegerea lui, decide cum crede în viaţă. Mi-ar fi plăcut să vină aici, dar dacă nu s-a putut, asta e“, a declarat Contra pentru sport.ro.