Iniţial nu mi-am propus să comentez gafa celor de la Nike, şi mă refer aici la magazinul din AFI Palace Ploieşti. Dar, trecerea cu vederea a unor astfel de gesturi nu poate duce decât la perpetuarea lor şi nu ar fi cazul să se mai repete aşa ceva!

Fanii petrolişti au remarcat faptul că, în locaţia amintită, echipamentul Stelei este expus lângă cel al Petrolului. Nici nu era greu de remarcat şi nici nu trebuie să fii vreun expert în promovare pentru a înţelege că sunt anumite aspecte de care trebuie să ţii cont atunci când îţi expui marfa.

În esenţă este simplu: trebuie doar să vii la un meci pe Ilie Oană, că tot e Nike partener al Petrolului, şi vei înţelege lesne de ce nu e bine să pui tricoul Stelei lângă acela al Petrolului. Bine, asta dacă nu ai avut niciodată legătură cu fotbalul sau dacă nu ai locuit în Ploieşti până acum!

Neoficial, logic, unul dintre angajaţii magazinului respectiv mi-a confirmat faptul că decizia a fost luată pentru că, vezi Doamne, există cerere şi pentru tricourile Stelei. Că sunt ploieşteni care stau în genunchi în faţa echipei bucureştene pentru că aşa le-au spus lor alţii este uşor penibil.

Să presupunem că vin unii care cer tricourile Stelei, deci ai avea cerere, nici măcar aşa nu se explică alăturarea cu echipamentul Petrolului.

Pentru că, dacă acesta este un motiv, sunt convins că ar fi mult mai mult de pierdut pentru firma respectivă dacă ploieştenii care vor tricouri cu Petrolul ar renunţa să mai vină în această locaţie. Nu de alta, dar ar fi cei mai mulţi dintre cumpărătorii care trec pragul magazinului respectiv!

Aşa că, mare atenţie cu expunerea mărfii, domnilor!

Nu de alta, dar sunt ploieşteni care s-au stabilit în Bucureşti şi nu îşi pot lua echipamentul Petrolului din AFI Palace Cotroceni, de exemplu!

Dacă Nike vrea să fie respectată la Ploieşti, atunci şi Nike trebuie să respecte ploieştenii!