Nicio surpriză nu a fost în faptul că Florina Ilie a obţinut două medalii de aur la Naţionalele de înot ale României. Ploieşteanca de 18 ani, legitimată la CS Petrolul şi antrenată de Silviu Anastase, s-a impus în probele de 50 m bras ( proba ei favorită, având 7 recorduri stabilite) şi 100 m bras, după ce, anterior, obţinuse şi medalia de argint în proba de 200 m bras.

Şi prin aceste rezultate, Florina a demonstrat că nu întâmplător este considerată principala speranţă a înotului românesc la Olimpiada de la Rio, din 2016.De altfel, Florina va participa şi la Jocurile Olimpice de Tineret, evoluţia ei la această competiţie urmând să fie un reper pentru nivelul valoric la care a ajuns ploieşteanca.

O fire modestă, Florina nu a vrut să speculeze niciodată aceste rezultate altfel decât în plan sportiv, “vizibilitatea” ei în oraş, în ciuda rezultatelor foarte bune, fiind una redusă.

Poate ar fi momentul să fie văzută şi de cine trebuie, la nivelul administraţiei locale, de exemplu, pentru că Florina şi performanţa par a fi bune prietene.