Sunt două aspecte care ne-au fost semnalate de către cititorii noştri şi care merită analizate cu mare atenţie! Într-o perioadă de trend ascendent pentru Petrolul, şi mă refer aici la planul exclusiv sportiv, trebuie să fie luate în calcul variantele extrasportive, care ar împiedica echipa ploieşteană să ia titlul.

În primul rând, arbitrajele ar putea fi un obstacol, cum au fost şi în ultimele sezoane. Nu mai are rost să detaliem istoria punctelor pierdute de Petrolul pe mâna arbitrilor. Adevăraţii petrolişti o cunosc!

Ei bine, informaţiile, neoficiale, ce-i drept spun că Becali ar miza în noul sezon pe influenţa pe care o are Argăseală la Comisia Centrală a Arbitrilor. Evident, acest lucru va fi negat cu vehemenţă de stelişti, dar asta nu înseamnă că nu există. E ca în povestea cu hoţul care strigă hoţii. Conştient că echipa, în plan sportiv, este în cădere, Becali ar fi insistat, prin interpuşi, zilele trecute, ca diligenţele să fie făcute înainte de startul competiţiei. Vorba aia, aşa se face!

Pot fi doar zvonuri, repet, dar analizând modul în care a fost arbitrată Steaua în ultimele două sezoane, s-ar putea să aibă sustanţă şi oamenii care ne-au semnalat lucrurile astea să ştie mai multe!

Apoi, chiar dacă fotbalul şi politica nu ar trebui amestecate, este clar că în România ele sunt bălmăjite rău, în acelaşi malaxor. Să nu uităm declaraţia lui Becali, care este convins că atunci când Ponta va ajunge preşedinte îl va graţia! Iar declaraţia asta, legată cu implicarea evidentă, dar nedovedită, logic, a politicului în numirea lui Gino Iorgulescu la LPF are altă greutate, nu?

Politicul şi arbitrajele ar putea deveni piedici reale pentru Petrolul. Clubul trebuie să fie pregătit să reacţioneze la primele semne de acest gen. Este nevoie de reacţii vehemente, de luări de poziţie imediate şi direcţionate.

Dacă Petrolul vrea titlu, echipa trebuie să lupte pe teren, iar conducerea în afara lui! Aşa se face!

Nu ştiu de ce, dar am senzaţia că nu vor trece prea multe meciuri până când Petrolul va fi dezavantajată de arbitraje! Încă din tur, atunci când puncte pierdute par mici, dar, la final, contează enorm!