O veste şocantă a lovit întreaga lume în timpul meciului dintre Argentina şi Belgia, din sferturile Campionatului Mondial de Fotbal, referitoare la unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti argentinieni din istorie, Alfredo Di Stefano (88 de ani). Atacantul care a scris istorie la Real Madrid şi care a bifat 6 prezenţe în tricoul reprezentativei „pumelor“ a suferit un infarct în timpul jocului şi a fost transportat de urgenţă la spitalul Gregorio Maranon, din Madrid.

Conform televiziunii spaniole ABC, starea lui Di Stefano este una gravă, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire. Fostul mare fotbalist, care a împlinit vineri vârsta de 88 de ani, se afla în împrejurimile stadionului Santiago Bernabeu la o masă cu familia, în momentul când a suferit atacul de cord. Potrivit cotidianului El Pais, Di Stefano se află în comă. El a suferit în 2005 un infarct de miocard, fiind supus apoi unei intervenţii de by-pass coronarian.

Alfredo Di Stefano s-a născut pe 4 iulie 1926, în Buenos Aires, iar aventura sa istorică la Real Madrid a început în 1953 şi a durat până în 1964. În acest interval, super-golgheterul blanco a reuşit să îşi treacă în palmaresul propriu şi al clubului nu mai puţin de 5 Cupe ale Campionilor Europeni. Cel care a insistat cel mai mult pentru transferul său a fost însuşi preşedintele de la acea vreme al lui Real Madrid, Santiago Bernabeu, care a făcut toate eforturile pentru ca atacantul să nu ajungă la rivala FC Barcelona. Ca fotbalist, Di Stefano a jucat la River Plate, Huracan, Millionarios, Real Madrid şi Espanyol Barcelona. El a bifat prezenţe în trei naţionale diferite:  6 pentru Argentina, 4 pentru Columbia şi 31 pentru Spania.

Ca tehnician, Di Stefano le-a pregătit pe Elche, Boca Juniors, Valencia, Sporting Lisabona, Rayo Vallecano, CD Castellon, River Plate şi Real Madrid.