Brazilia este în stare de şoc. Lacrimile lui Neymar la faultul suferit din partea lui Zuniga, în meciul cu Columbia, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale, au fost reale.

Genunchiul fundaşului columbian primit de decarul brazilian în spate, aproape de finalul partidei, i-a provocat o fractură la a treia vertebră lombară.

Meciul s-a terminat în cele din urmă cu victoria Braziliei cu 2-1 şi calificarea în semifinală, dar Scolari are probleme importante înaintea meciului cu Germania. Cu Thiago Silva suspendat şi cu Neymar devenit indisponibil pentru următoarele şase săptămâni, naţionala gazdelor pleacă abia cu şansa a doua în duelul cu elevii lui Low.

Mai întâi, Neymar, care a ieşit pe targă, plângând, în minutul 88 al meciului, a fost examinat la clinica de la stadion, potrivit antrenorului brazilian Luiz Felipe Scolari. De acolo, a fost transportat la un spital privat, unde a fost luat în primire de unul din cei mai reputaţi medici brazilieni, doctorul Jose Luiz Runco, de la clinica Sao Carlos, din Fortaleza. Acesta a şi dat verdictul: între patru şi şase săptămâni de absenţă de pe teren.

"Aflând verdictul medicilor, am primit o veste tristă. Ştim cât de mult îşi dorea Ney să strălucească la acest Campionat Mondial, cât îşi dorea să aducă bucurie în sufletul brazilienilor. A venit ca o surpriză pentru noi, suntem atât de trişti încât nici nu ştiu ce să spun. Neymar e un băiat fantastic. Ştiu că ne transmite un mesaj tuturor, că vrea să ajungem în finală, să fie alături de noi pe 13 iulie. Nu-mi vine să cred nici acum că nu va juca marţi, cu Gemania. Aş vrea să-l pot săruta şi îmbrăţişa acum", a declarat goalkeeperul Julio Cesar, după aflarea veştii.

Marţi, 8 iulie, Brazilia va da piept cu Germania în semifinalele Cupei Mondiale, fără căpitanul Thiago Silva, suspendat, şi fără starul echipei, decarul Neymar.

 

SURSA: DigiSport.ro