Între 26 şi 29 iunie 2014 s-au desfăşurat la Constanţa Campionatele Naţionale pe Echipe, Individual şi Ansambluri pentru Copii la Gimnastică Ritmică, eveniment care a avut ca principal obiectiv desemnarea campioanelor naţionale pe echipe, individual şi obiecte la Categoria a IV-a (8-10 ani) şi individual şi ansamblu fără obiect pentru Categoria Mica Gimnastă (6-8 ani).

La acest eveniment s-au înscris 160 de gimnaste de la 16 cluburi din ţară – un număr record de participanţi: CSM Arad, CSS1 Timişoara, CS UNEFS Bucureşti, CSS1 Constanţa, CSS “Anghel Saligny” Iaşi, LPS Baia-Mare, CSS2 Baia-Mare, LPS Bistriţa, CSU Braşov, CS “Ritmic Gym Trend” Constanţa, CSU Oradea, CS Ritmica Bucureşti, CSS Resiţa, CS “Proaktiv Bucureşti”, LPS Oradea şi CSM Ploieşti.

La Categoria “Mica Gimnastă” (6 – 8 ani), în concursul ansamblurilor, echipa CSM Ploieşti a obţinut medalia de bronz clasându-se pe locul al treilea, după CS “UNEFS” Bucureşti – locul I şi CSM Arad – locul al II-lea, într-o competiţie deosebit de strânsă şi de un înalt nivel tehnic. Gimnastele ce au format ansamblul de bronz al acestei ediţii ale Naţionalelor – Sabina Enache, Erika Măcinic, Anisia Drăgan, Teodora Manra, Andra Manta şi Alexandra Drăghici au avut o evoluţie bună, apreciată de toţi cei prezenţi, arbitri şi spectatori deopotrivă.

În concursul individual au avut drept de participare cele mai bune două gimnaste de la fiecare club ce s-a înscris cu ansamblu la această categorie (peste 80 de copii). Prima reprezentantă a CSM Ploieşti, Sabina Enache (8 ani), s-a clasat a patra reuşind, astfel, calificarea la Cupa României, unde se vor întrece, la sfârşitul anului, primele şase gimnaste de la toate categoriile. Cealaltă gimnastă a clubului nostru, Erika Măcinic (7 ani) s-a clasat a zecea, şi pentru ea un bun rezultat, având în vedere că este cu un an mai mică decât multe dintre participante.

În concursul junioarelor mici, echipa ploieşteană, alcătuită din Miruna Ciocîrlan, Daria Motângă, Anais Lăpădat, Teodora Dragu, Gabriela Constantin şi Tavita Costache a reuşit, la finalul celor două zile de concurs, să se claseze pe locul al patrulea, o performanţă bună pentru gimnastele noastre la această categorie. Podiumul a fost ocupat, în ordine, de Iaşi, Braşov şi echipa oraşului gazdă, Constanţa.

În  concursul  individual cea mai bună performanţă a obţinut-o Miruna Ciocîrlan – locul VIII, dintr-un total de 78 de gimnaste. Clasamentul a fost întocmit prin adiţionarea punctajelor obţinute la patru execrciţii: fără obiect, coardă, cerc şi panglică.

Finalele pe obiecte au aliniat la start cele mai bune 8 gimnaste din ţară la fiecare obiect. De la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti Daria Motângă s-a calificat în finala exerciţiilor fără obiect şi la panglică, iar Miruna Ciocârlan în finala la coardă.

La încheierea concursului pe obiecte, Daria Motângă s-a clasat a cincea în ambele finale la care a participat, iar Miruna Ciocârlan s-a clasat a patra la coardă la doar 0,133 puncte de medalia de bronz....

Campionatele Naţionale au fost supervizate de preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu şi de directorul tehnic, Ştefania Chiriac.