La sfârşitul meciului dintre Costa Rica şi Grecia, câştigat de micuţa naţiune din America Centrală, antrenorul învingătorilor a vorbit despre dreptate în fotbal. Pe bună dreptate, de această dată ea a venit, spre deosebire de meciurile în care au fost implicate Chile şi Mexic.

Costa Rica, surpriza Mondialului, a trecut de Grecia şi Piţi nu a mai avut şansa să laude o grupare care a dat senzaţia că a fost dusă până în faza asta a competiţiei  doar de zeii din Olimp, care se uitau probabil la fotbal, în niciun caz de jocul prestat.

Impotenţa fotbalistică a Greciei a fost refliefată în toată splendoarea ei de faptul că, având aproape o oră om în plus pe teren, graţie tâmpeniei lui Duarte, nu a reuşit să răpună o echipă care s-a conectat  la sufletele locuitorilor de acasă pentru a găsi resurse de energie fantastice.

Plictisiţi si ei, probabil, de mediocritatea echipei elene, zeii din Olimp, care se uitau la fotbal, au aţipit pentru o clipă, sufiecient pentru ca a lor corabie să lovească un recif din Caraibe şi să se scufunde. Iar când zeii mor înecaţi, fotbaliştii Greciei redevin minusculi.

Asta a fost povestea participării Greciei la Mondial, una, oricum, prea lungă. Iar Costa este şi mai Rica, acum!