Samaras a calificat Grecia în optimile Cupei Mondiale şi i-a dat şansa lui Piţurcă să se laude : ”V-am spus eu, domnilor, că Grecia e echipă bună!”

Senzaţia de scârbă este infinită când se întâmplă astfel de lucruri, aceste alibiuri pentru marele Piţi. Grecia a jucat mai bine decât în celelalte două meciuri, e drept, dar fotbalul nu poate câştiga dintr-o astfel de calificare. Mai ales că penalty-ul acordat Greciei în prelungiri a fost mai degrabă obţinut viclean de Samaras, care şi-a agăţat piciorul, decât corect acordat.

Fără a-i scuza pe ivorieni, este clar că divinitatea lor i-a abandonat. Cu Columbia au jucat frumos şi au ratat egalarea în final, după ce lui Die îi murise tatăl, iar cu Grecia erau calificaţi până în minutul 91, după ce un frate al lui Yaya şi Kolo Toure murise cu trei zile mai devreme. Amestecul ăsta de fotbal şi decese a fost fatal până la urmă unei echipe care ar fi adus un plus fotbalului în optimi. Aşa a câştigat, din nou, antifotbalul.

Cât despre Piţi, care i-a tot lăudat pe greci, poate sta liniştit. Grecia nu e cine ştie ce echipă, în ciuda calificării obţinute, dar pare să aibă destul date pentru a bate din nou România, în toamnă. Şi iar o va lăuda Piţurcă!